« Život
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ATMOSFERA

Bolji radni uvjeti s biljkama u uredima

Jedna od stvari na kojima ne bi trebalo štedjeti u recesiji su biljke u uredima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

ukrasne biljke

,

uredske biljke

Uklanjanje biljaka iz ureda, što je jedan od prvih poteza poslodavaca kada počnu razmatrati uštede zbog recesije, možda i nije najpametniji potez jer one pozitivno djeluju na radnu atmosferu, tvrdi čelnik tvrtke Ambius Ray Borg.

Abmius je tvrtka za prodaju biljki pa nije potpuno nepristran, ali svoje tvrdnje podupire rezultatima istraživanja. Tako su znanstvenici sa tehnološkog fakulteta u Sydneyu utvrdili da biljke u uredima poboljšavaju kvalitetu zraka jer apsorbiraju plinove koje emitiraju plastični proizvodi.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta u Surreyu u Velikoj Britaniji je potvrdio da je razina stresa niža u uredima u kojima ima sobnih biljaka. Što je dosadniji posao to je veći učinak biljaka, kao na primjer palmi.

Američki su istraživači utvrdili da je u uredima bez prozora krvni tlak djelatnika koji su imali cvijeće u prostoriji bio manji nego kod one skupine ispitanika koja nije imala biljke u uredu. Djelatnici "cvjetnog ureda" imali su i 12 posto brže reakcije nego njihovi kolege u "dosadnom uredu".

Izvor: Hina

16.07.2009. 09:23:13
Novi komentar
nužno
nužno