« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Finale zlatne lige

Blanka večeras ponovno lovi 210 cm

Na posljednjem ovosezonskom mitingu Zlatne lige, svjetska prvakinja ima priliku iskoristiti sjajnu formu za rekordan skok.

(Cropix)
Više o

Blanka Vlašić

,

atletska zlatna liga

Natjecanje će se održati na Stadionu kralja Baudouina u Bruxellesu, jedinom mjestu održavanja Zlatne lige na kojem Blanka prošle godine nije pobijedila. Nakon pet uzastopnih pobjeda, na putu do podjele milijunskog jackpota tada ju je zaustavila Ariane Friedrich koja večeras neće skakati zbog umora.

Osim što ima priliku ponovo se okušati u rušenju svjetskog rekorda, Blanka u Bruxellesu može srušiti i rekord mitinga od 204cm kojeg je prije 24 godina postavila Štefka Kostadinova.  

Emocionalno ispražnjena nakon velikog uspjeha u Zagrebu, druga visašica svih vremena uoči večerašnjeg nastupa skromno je izjavila: "Nadam se da ću nakon 208cm pronaći mir i koncentraciju i odraditi posao kako treba."

U Bruxellesu će trčati i najbrži čovjek na svijetu, ali samo u utrci na 200 metara. Za ukupan jackpot od milijun dolara ravnopravno će se boriti Sanya Richards (400 metara), Jelena Isinbajeva (skok s motkom) i Kenenisa Bekele (3000/5000 metara).

Miting u Bruxellesu ujedno je posljednji miting Zlatne lige u povijesti. Prestižno atletsko natjecanje od iduće sezone održavati će se pod imenom Dijamantna liga.

04.09.2009. 14:28:34
Novi komentar
nužno
nužno