« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
PRIPAZITE :)

Blagdanske svađe - kako ih izbjeći

obaveze i pritisak koji osjećamo ovih dana nisu zanemarivi, štoviše, češće je stres na višim razinama nego u ostatku godine

Svađate se? To je - super!
Svađate se? To je - super! (Arhiva)
Više o

svađe

,

blagdanske svađe

Blagdanske svađe su, nažalost, česta pojava, jer obaveze i pritisak koji osjećamo ovih dana nisu zanemarivi, štoviše, češće je stres na višim razinama nego u ostatku godine.

Stoga donosimo nekoliko najčešćih razloga svađa i kako ih izbjeći:

Darovi

Problem: On je vama kupio bombonijeru - vi ste njemu kupili iPad

Rješenje: Darovi su nešto što obavezno morate dogovoriti unaprijed, kako njihov cjenovni plafon, tako i prirodu samog darivanja. Ukoliko ste u velikoj stisci s novcima ove godine (a malo tko nije), zašto se ne dogovorite za darivanje tek malih znakova pažnje, a ušteđene novce zajednički potrošite na nešto korisnije?

Bez obzira na to koji su vaši najčešći razlozi za svađu, jedno je sigurno. Optužbe i prebacivanje krivnje apsolutno ništa neće riješiti, već će samo eskalirati situaciju i uništiti vam i ono malo blagdanskog duha što vam već nisu uništili stres i recesija. Božić je vrijeme razumijevanja i praštanja, zašto to ne primijeniti i u praksi?

Novac

Problem: Vi želite učiniti nešto za blagdane što košta - on tvrdi da si to ne možete priuštiti

Rješenje: Složite blagdanski budžet unaprijed. Uzimite u obzir sve dodatne i izvanredne troškove vezane uz darove, hranu, putovanja, zabavu i ostale blagdanske stvari. Jasno postavite gornjugranicu koliko želite potrošiti na svaku od tih kategorija i nipošto ju nemojte probijati. Blagdani su jedno od rijetkih dana u godini kad je sasvim u redu potrošiti malo više, ali to nipošto ne znači da trebate u novu godinu ući potpuno švorc.

Putovanje

Problem: Propustili ste autobus, vlak ili avion zbog toga što on nije na vrijeme uspio pronaći svojomiljeni šal

Rješenje: Putovanja su izvor nevjerojatnog stresa za većinu ljudi i često nam se čini da se s njih vraćamo umorniji negoli smo bili kad smo kretali. Imajte na umu da ni vaš partner zasigurno ne uživa u činjenici da ste si zakomplicirali putovanje i izbjegnite poriv da svaljujete krivnju na njega. Ohladite glave, sjednite za stol i pogledajte što se može napraviti da ipak na kraju zadovoljni odete na taj put kojeg ste toliko dugo planirali.

23.12.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno