« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
TAŠTINA

Bjegunac policiji poslao sliku jer na tjeralici izgleda loše

Scenografija nove fotografije nije mogla biti bolja - bjegunac se slikao kraj policijskog kombija i još uvijek nije pronađen

(Daily Mail)
Više o

bjegunac

,

Swansea

,

policijski kombi

,

slika s tjeralice

Od bjegunca pred zakonom kakav je 23-godišnji Matthew Maynard iz Swansea očekivali bi određenu dozu diskrecije no njemu se učinilo da postoje stvari važnije od toga.

Nakon što su lokalne novine 'South Wales Evening Post' na zamolbu policije objavile sliku s tjeralice kako bi građani pomogli u njegovom lociranju Maynard je, nezadovoljan svojim izgledom na toj fotografiji, novinama odlučio poslati novu.

Da stvar bude bolja, za novu fotografiju bjegunac kojeg se povezuje s provalama i krađama, izabrao je više nego provokativnu scenografiju - slikao se pred policijskim kombijem.

Odmah idući dan novine su objavile novu fotografiju na naslovnici, a policija mu je, vjerojatno u spašavanju obraza, zahvalila na suradnji i pomoći. Jedan od njezinih službenika prokomentirao je situaciju riječima: "Totalni je idiot, sada će svi dobro znati kako izgleda. Misli da je duhovit, ali uhitit ćemo ga vrlo brzo."

Glavni policijski inspektor poručio mu je da bi bilo najbolje da se sam preda, ali to je vrlo vjerojatno uzaludan poziv. Maynard je naime jedan od četvorice bjegunaca koji od prošlotjedne velike akcije, tijekom koje je na području Swansea uhićeno više od 80 sumnjivaca, još uvijek nije pronađen, a ako je suditi prema duhovitom medijskom 'nadmudrivanju', neće tako skoro završiti iza rešetaka.

Jedino što je sigurno je da Maynard na slici pred kombijem zaista izgleda bolje nego na tjeralici pa je barem taština zadovoljena, ako pravda (još) nije.

09.11.2009. 18:57:03
Novi komentar
nužno
nužno