« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
opaki momci

5 stvarnih vojnika kraj kojih Rambo ispada šonjo

Svi znamo da su holivudski filmovi čista glupost- nitko ne može sam ubiti 100 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

rambo

,

Drugi svjetski rat

,

john mcclane

,

heroji rata

,

najbolji vojnici

,

audie murphy

,

mad jack

,

simo haya

Varate se. Postoje ljudi, stvarni ljudi kraj kojih bi Rambo, John McClane (Umri muški) i ostali ispali pravi šonje. Evo pet takvih primjera.

5. Simo Haya je vodio dosadni život farmera, no kad je SSSR napao Finsku, odlučio je pomoći svojoj domovini.

Rat se vodio po šumama. Dosjetio se da je najbolje uzeti pušku, nekoliko konzervi hrane i sakriti se na drvetu te skidati Ruse. Na temperaturi do minus 40 Celzija u metar i pol snijega. Kad su Rusi čuli da im netko skida vojnike jednog po jednog, ostali su zaprepašteni.

Simo je postao poznat kao "Bijela smrt". Rusi su slali brojne jedinice ne bi li ga pronašli. Nisu uspjeli. Simo je u 100 dana ubio 542 ruska vojnika. Rusi ga nisu mogli pronaći pa su granatirali područje. Bezuspješno. Ipak, 1940. Hayu je igrom slučaja pogodio jedan eksplodirajući metak. Bijela smrt bila je napokon mrtva...

...ali samo na tjedan dana. Vojnici su ga pronašli bez dijela lica, no Haya je i dalje bio živ a svijest mu se vratila 13. ožujka, na dan kad je rat završio.

4. Yogendra Singh Yadav bio je član indijske vojske tijekom sukoba s Pakistanom 1999. Misija njegove jedinice bila je da se popne na Tigrovo brdo (ogromnu planinu u stvarnosti), no, to je značilo penjanje uz visoku oštru liticu pokrivenu ledom.

Samo je jedan vojnik mogao popeti i zakačiti opremu da bi se drugi mogli popeti za njim. Yadav se javio dobrovoljno. Na pola putu neprijatelj ga je uočio i zasuo paljbom iz ručnih topova, mitraljeza, jurišnih pušaka. Pola jedinice je ubijeno uključujući i zapovjednika. Yadav je primio tri metka - i nastavio s penjanjem.

Kad je stigao do vrha naletio je na mitraljesko gnijezdo i krenuo u juriš. Sam na desetke  vojnika. Granatom je sredio prvi bunker. U drugom bunkeru je svladao četvoricu golim rukama. Zahvaljujući njemu, brdo je osvojeno. Kao nagradu za herojstvo dobio je Param Vir Chakru, najveće vojno odličje u Indiji. To odličje daje se za nevjerojatnu hrabrost, a nije mala stvar reći da je većina koja ga je dobila poginula. Yadav je prošao "bolje": slomljena noga, iskrzana ruka, i 15-ak metaka u tijelu.

3. Saveznički zapovjednik iz Drugog svjetskog rata, ljubitelj surfanja, Jack Malcolm Thorpe Fleming Churchill iliti "Fighting Jack Churchill" odnosno "Mad Jack" doslovno je bio najluđi lik čitavog prokletog rata.

Dobrovoljno se javio za zapovjedničku dužnost, ne znajući što ona uopće obuhvaća, no znao je da je opasna što ga je zabavljalo. Poznat je po uzrečici da "svaki zapovjednik koji u rat ide bez svojeg mača nije propisno odjeven". U svijetlu toga, on je svoj mač posvuda nosio. U 2. svjetskom ratu!!! Ali ne kao što to počasna vojska danas fura.

Ne, ne! Mad Jack je samo sa svojom oštricom uhvatio čak 42 Nijemca i bombašku jedinicu - u jednoj večeri.

Jedan zadatak mu je bio da zauzme utvrdu imena "Točka 622". Krenuo je u sred noći sa svojih šest vojnika u juriš na utvrdu izbjegavajući mine, metke, bodljikavu žicu i bacajući granate. Svi njegovi vojnici pokušali su ga sustići, ali nisu uspjeli. Granata je eksplodirala i ubila sve koji se ne zovu Jack Churchill.

Kad su ga Nijemci pronašli, svirao je pjesmu ""Will Ye No Come Back Again?". Eh, da, zaboravili smo to spomenuti. Pored mača, u bitku je nosio i gajde.

Nekoliko puta je bježao iz koncentracijskog kampa. Kasnije su ga pokupili Amerikanci i poslali nazad Englesku. Taman je tad rat završio a on je rekao:"Prokleti Jenkiji, da nije bilo njih mogli smo ratovati još barem deset godina."

2. Ovaj čovjek rodio se u seljačkoj obitelji u Tennesseeju. Alvin York mu je ime i većinu svoje mladosti je proveo u pijančevanju i barskim tučnjavama. Kad mu je u jednoj takvoj tučnjavi ubijen prijatelj, postao je pacifist.

Godine 1917. mobiliziran je usprkos prigovoru savjesti. Godinu dana kasnije bio je na zadatku zauzimanja utvrde koja je čuvala njemačku željezničku prugu. Nekolicina preživjelih je kasnije izjavila da još nisu vidjeli nekoga s toliko hrabrosti, da se kulturno izrazimo. Ti preživjeli su pobjegli, a York je ostao sam da prima vatru iz 32 strojnice.

No, on je ubio 20 vojnika nakon čega je njemački zapovjednik uzeo petoricu svojih vojnika i pokušao mu prići sa strane. York ih je sredio svojim Coltom .45 koji inače ima samo osam metaka u spremniku.

Deset minuta kasnije, Yorkov nadređeni ugledao je 133 muškarca kako koračaju prema ostatku njegova bataljuna. Na prvu je pomislio da se radi o njemačkom protunapadu. No, tad je vidio Yorka koji mu je prišao i rekao "Privodim zarobljenike, sir" kad ga je upitao koliko ih ima, York je samo rekao :"Iskreno, nemam pojma."

1. Kad se Audie Murphy prijavio u marince 1942., imao je samo 16 godina, bio je iznimno nizak i mršav. Smijali su mu se u lice. Pokušao se prijaviti u Zračne snage. Smijali su mu se u lice. Zatim se prijavio u redovnu vojsku koja je smatrala da nije problem uzeti još koji komad mesa da primi metak. Nije bio ništa posebno spretan pa su ga nastojali prebaciti u kuharski odjel. Posebno nakon što se onesvijestio na pola vježbe. No, inzistirao je da ga ubace u bitku.

Prilikom iskrcavanja u Italiji, pokupio je malariju - zapamtite to. U Francuskoj je naletio na njemačke mitraljesce koji su se pretvarali da se predaju. Ubili su mu najboljeg prijatelja. Murphy je u tom trenutku doživio pomračenje uma. Ubio je sve i jednog Nijemca iz skupine, zatim uzeo njihovo oružje i pobio sve u krugu od 100 metara, uključujući par snajperista i skupine u dva mitraljeska gnijezda.

Nakon toga su mu se svi ispričavali što su ga zvali "Kratki". Godinu dana kasnije, njegova jedinica (od 128 vojnika ostalo ih je 19) je trebala obraniti nekoliko kritičnih točaka u Francuskoj, a sve što su imali uz sebe bilo je nekoliko  M-10-ki (protutenkovsko oružje). On je to i učinio. Pucao je dok nije potrošio sve i jedan metak i dok M-10 nije eksplodirao u pozadini. Dobio je sve i jednu moguću medalju (ukupno 33, s tim da je neke dobio više puta, pet francuskih i jednu belgijsku), uključujući i Medalju časti.

Nakon rata patio je od granatnog šoka za što su mu liječnici prepisali antidepresive. No, postao je ovisan o lijekovima i umjesto da poklekne, zatvorio se u sobu na tjedan dana i izliječio ovisnost. Napisao je autobiografiju To Hell and Back i postao glumac.

Izvor: Cracked.com

09.11.2009. 13:52:33
Novi komentar
nužno
nužno