« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

Bizarni beauty tretmani diljem svijeta

Iako se većina svijeta oslanja na provjerene proizvode kozmetičke industrije, ovi nam tretmani pokazuju kako se forumula za ljepotu ponekad krije na najneobičnijim mjestima

Fotografija vijesti
Više o

ženska ljepota

,

kozmetički tretmani

,

ljepota izgled

Svijet je doista lopta šarena, a to posebice vrijedi u svijetu ljepote i brige za izgled. Unatoč tomu što se žene diljem svijeta najčešće oslanjaju na provjerene proizvode mainstream industrije njege i ljepote, stanovnici brojnih zemalja diljem naše planete pronašli su blagotvorne učinke za njegu naših tijela u stvarima za koje bi malo tko mogao pomisliti tako nešto. Donosimo vam najbizarnije od njih.

Engleska: Regeneracija kose spermom rasplodnog bika

Salon za njegu kose Hari's iz Londona u svojoj ponudi nudi i tretman dubinske regeneracije kose za oštećene vlasi. Pomiješan s korijenom iranske biljke katere i još nekoliko tajnih sastojaka, ova smjesa prepuna proteina unijet će živost u svaku obojanu, ispucalu i kovrčavu kosu.

Njemačka: Pivska kupka

Ovaj je tretman stekao svjetsku slavu nakon što ga je u Americi počela reklamirati glumica Catherine Zeta-Jones, ali Nijemci su cijelu stvar odveli na razinu više. Pojačane pivskim kvascem, sladom i hmeljem, kupke od ovakvog piva vrlo su česte u turističkoj ponudi Njemačke. Pjenušav i topao, ovaj tretman koji podsjeća na jacuzzi garantirano smiruju kožu i vraća joj mladenački izgled pomoću vitamina B, biotina i proteina koji se u njemu nalaze.

Izrael: Zmijska masaža

U gradiću Talmei Elazar na sjeveru Izraela nalazi se wellness centar imena Ada Barak's Spa, a ono po čemu je postao svjetski poznat jest korištenje zmija pri masaži (uglavnom) zadovoljnih mušterija. Naravno, niti jedna zmija koja se koristi pri masaži nije otrovnica, a ako je vjerovati ushićenim komentarima mušterija, masaža većim zmijama sastoji se od nježnog gnječenja naših bolnih točaka, dok se one manje koriste za nježno milovanje i potpuno opuštanje.

Turska: Riblja pedikura

Umjesto klasičnog procesa pilinga prije same pedikure, stopala se sretnih vlasnica umaču u kadu s vodom prepunoj tzv. turskih šarana, istih onih riba koje se u tradicionalnoj turskoj medicini koriste za liječenje psorijaza i ekcema, hraneći se mrtvim stanicama naše kože. Ipak, upozoravaju liječnici, s ovim tretmanom treba biti oprezan, budući da mnoge od ovih riba mogu biti potencijalni nositelji različitih zaraza.

Čile: Mladost iz puževe sluzi

Nakon što je otkriveno kako radnici na jednoj čileanskoj farmi puževa imaju iznimno glatku i nježnu kožu na rukama, industriji ljepote nije trebalo dugo da to primijeti i od toga napravi pravi brend. Mnogi stručnjaci tvrde kako sluz koju ispuštaju puževi ima i brojne druge pozitivne učinke na ljudsku kožu, poput bržeg zacjeljivanja te zaštite od štetnih utjecaja okoliša.

Austrija: Detoksikacija pijavicama

Ukoliko ste mislili kako su pijavice izašle iz mode prije nekoliko stoljeća, grdno se varate. Unatoč brojnim zdravstvenim rizicima, ove male krvopije i danas se koriste u austrijskim toplicama, a imaju i nekoliko žestokih fanova među holivudskim glumcima, poput Demi Moore. Dotična je zaslužna za pravu pomamu za ovim tretmanom u SAD-u, nakon što im je napravila sjajnu reklamu u emisiji Davida Lettermana.

Meksiko: Masaža kaktusom i piling tekilom

Nimalo začuđujuće, prve asocijacije koje padnu na um prosječnom čovjeku na spomen ove zemlje su upravo kaktusi i tekila. Spretni su se poduzetnici iz Meksika dosjetili spojiti ova dva simbola i u wellness tretmanima koji se sastoje o masaže cijelog tijela dijelovima kaktusa, nakon čega se ono premazuje mješavinom tekile, soli i svježeg soka od limete za savršen mladenački izgled.

02.11.2011. 22:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač slavujevom izmetu
    02.11.2011. 23:33
    Mislim da samo ljudska vrsta može dozvoliti da od nje tako očito rade budalu :)
Novi komentar
nužno
nužno