« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Bivši gradonačelnik Londona odsad će savjetovati Chaveza

Ken Livingstone ostvario ambicije kojima se protivio Boris Johnson

Vlada u Caracasu angažirala je bivšeg laburističkog gradonačelnika da je savjetuje o gradskom prijevozu i poboljšanju kvalitete života
Vlada u Caracasu angažirala je bivšeg laburističkog gradonačelnika da je savjetuje o gradskom prijevozu i poboljšanju kvalitete života (Getty Images)
Više o

Hugo Chavez

,

Ken Livingstone

,

Caracas

Bivši gradonačelnik Londona Ken Livingstone odlučio je svoju uzdrmanu političku karijeru usmjeriti u savjetničke vode. Nakon debakla na lokalnim izborima, na kojima mu je pred nosom pobjedu odnio konzervativac Boris Johnson, Livingstone je ostvario svoje dugogodišnje ambicije i postao savjetnik venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza, piše BBC.

Bivši laburistički gradonačelnik će vladu u Caracasu savjetovati o urbanom planiranju, točnije o gradskom prijevozu, pitanjima poboljšanja životne sredine, odlaganju smeća i turizmu. Ova suradnja Chaveza i Livingstonea, koji djeli ljevičarske stavove ekscentričnog vođe Venezuele, dogovorena je još 2007. godine. Tada je Livingstone kao gradonačelnik Londona potpisao naftni sporazum s Chavezom prema kojem je za londonske autobuse trebalo biti osigurano jeftinije gorivo.

Samim tim je prijevoz za gotovo 250.000 stanovnika Londona znatno pojeftinio. Zauzvrat, Livingstone je gradonačelniku Caracasa obećao savjete o urbanom planiranju. Kada je u svibnju ove godine Boris Johnson dobio izbore u Londonu, Livingstoneove planove je glatko stopirao.

Piše: Piše: Maja Bolanča
28.08.2008. 23:27:01
Novi komentar
nužno
nužno