« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEPOVOLJNO

Biometeorološka prognoza od 12. do 14. svibnja 2010.

U iduća tri dana u većem dijelu zemlje koncentracija peludi trava bit će umjerena na južnom Jadranu niska

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

biometeorološka prognoza

,

biometeorološke prilike

Idućih nekoliko dana obilježit će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike koje bi mogle izazvati poteškoće ljudima osjetljivim na zdravlje, biometeorološka je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu bi zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika pojačane tegobe mogli imati osjetljivi ljudi i kronični bolesnici, pa je moguća nesanica i manjak koncentracije te kod nekih glavobolja.

U četvrtak će promjenljivo vrijeme pod utjecajem ciklone uzrokovati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike koje bi mogle stvarati umjerene poteškoće ljudima osjetljivim na vrijeme. Zbog toga je moguća nervoza i nesanica, a kod kroničnih bolesnika umjerene tegobe.

U petak će se nastaviti razmjerno nepovoljan vremenski utjecaj, a tijekom dana bi mogao i ojačati. Više sunčana vremena moglo bi doprinijeti boljem raspoloženju, ali je kod meteoropata moguća glavobolja i manjak koncentracije, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe.

U iduća tri dana u većem dijelu zemlje koncentracija peludi trava bit će umjerena, na južnom Jadranu niska. Koncentracija peludi korova bit će niska u kontinentalnom dijelu zemlje, a korova crkvine umjerena na Jadranu.(hina/metro-portal)

11.05.2010. 11:58:52
Novi komentar
nužno
nužno