« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
HE HE

Biljke koje uspješno tjeraju komarce

Ovih dosadnih krvopija riješiti se možete uz pomoć biljaka jer uspješno odbijaju većinu insekata, uključujući ozloglašene komarce

Okus sjajan, ali komarcima - smrtonosan ;)
Okus sjajan, ali komarcima - smrtonosan ;) (Arhiva)
Više o

biljke

,

komarci

,

tjeranje komaraca

Tek što smo dočekali duge tople večeri za druženje na balkonima, tersama ili u vrtovima, ali uživanje nam kvare - komarci.

Ovih dosadnih krvopija riješiti se možete uz pomoć biljaka jer uspješno odbijaju većinu insekata, uključujući ozloglašene komarce, piše portal Living.

Bosiljak - miris bosiljka ne vole ni komarci ni muhe, stoga ga nabavite u velikim količinama. Uberite nekoliko listova i zgnječite ih u posudici, to će biti posebno učinkovito ako vas napadne mnoštvo komaraca. Možete ga i osušiti pa staviti i vrećice i u ormar jer miris bosiljka odbija i moljce.

Kadulja - kaže se da je kadulja univerzalan prirodni lijek, no mnogima nije poznato da vrlo učinkovito tjera komarce. Njezin miris odbija brojne štetnike pa ju je pametno saditi uz rub gredica s povrćem.

Lavanda - miris lavande odbija komarce, a dodatno će ih odbiti ako nakapate eterično ulje od lavande u posudicu i zagrijete. Taj miris komarcima je nesnosan.

Matičnjak - matičnjak tjera razne bube pa ga treba posaditi blizu ulaznih vrata. Voli sunčane položaje i jako brzo raste. Poznat je kao lijek protiv nesanice pa se preporuča piti čaj od matičnjaka prije odlaska na počinak.

Metvica - možda vam je draža u ljetnim koktelima, ali metvica je sjajan saveznik i u borbi s komarcima. Pri sadnji samo pazite da je posadite u zasebnu teglicu jer se agresivno širi.

Neven - ljekovit cvijet koji ima brojne funkcije, među ostalim odlična je biljka pomoćnica, a njegov specifičan miris odbija komarce. Zasadite ga u vrtu uz rubve gredica, a na balkonu u teglice samostalno.

Ružmarin - još jedan začin koji je uspješan saveznik u borbi s ovim napastima. Najbolje rezultate postići ćete ako, recimo, spravljate roštilj, pa u vatru ubacite koju grančicu ružmarina. Otjerat će sve komarce u blizini.

25.05.2022. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.05.2022. 20:11
    Metvica:)
Novi komentar
nužno
nužno