« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
BILJKE

Biljke koje sadimo u proljeće

Biljke u proljeće se sade tri mjeseca, u ožujku, travnju i svibnju, pa ako imate baš svoj vrt...

Evo korisnog hobija
Evo korisnog hobija (Arhiva)
Više o

proljeće

,

biljke

,

sadnja

Ožujak

Biljke u proljeće i njihova sadnja započinje tijekom ožujka u zaštićenim prostorima kada je vrijeme za sadnju presadnica rajčice, patlidžana, paprike i krastavaca. Za bolji i kvalitetniji prinos postavlja se folija za malčiranje, a presadnice se njeguju pravilnim zalijevanjem, prozračivanjem i ishranom. Provodi se zaštita povrća od bolesti i štetnika. Na otvorenom prostoru siju se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga, crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom polju sade se kupus, kelj i salata.

Travanj

Tijekom travnja provodi se priprema presadnica za izlazak na polje što znači često provjetravanje i snižavanje temperature u plastenicima. Prihranjuje se ranije sađeno povrće. Na otvorenom prostoru siju se brokula, cikla, mahuna, mrkva, krastavci, lubenice, dinja, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice, podzemna koraba, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus, kelj, korabica, šparoga, poriluk, salata.

Svibanj

U svibnju se siju peršin, cikla, poriluk, mahuna, mrkva, krastavac, brokula, kupus, kelj-pupčar, cvjetača, podzemna koraba, rotkva, tikvice, korabica, crni korijen, salata i kukuruz. Sade se rajčica, patlidžan, celer, krastavci tikvice , salata. Provodi se zaštita protiv svih nametnika na povrću

23.03.2020. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno