« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
VATRENO U SPLITU

Bilač opet napada: SDP štiti Keruma

"Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata", tvrdi Bilač

Fotografija vijesti
Više o

Željko Kerum

,

Nevenka Bečić

,

splitski HDZ

,

Sanja Bilač

Sjednica splitskog gradskog vijeća još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom, poručili su vijećnici HDZ-a te napustili Gradskog vijeća, revoltirani činjeniom da SDP nije podržao dopunu dnevnog reda, prenosi Hina.

U priopćenju predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a Sanje Bilač, nakon što je ona i još dvoje vijećnika HDZ-a napustilo sjednicu, navodi se kako "potvrda da je riječ o igrokazu u režiji SDP-a jest i činjenica da nisu podržali prijedlog dopune dnevnog reda". Bilač je, naime, predložila da se smijeni predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić.

"Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. Ako SDP zaista želi smijeniti Keruma, njihov aktualni ministar (uprave) Arsen Bauk može riješiti vrlo jednostavno", poručila je Bilač istaknuvši da su vijećnici HDZ-a napustili sjednicu jer "ne žele sudjelovati u ovoj farsi".

U priopćenju za javnost predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Sanja Bilač ističe da su prijedlog koji je pokušala dati o smjeni Nevenke Bečić i prijedlog koji je najavljivao SDP o smjeni Željka Keruma trebali biti usvojeni kao dopuna dnevnom redu.

"Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata", ističe se na kraju priopćenja predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u splitskome Gradskom vijeću Sanje Bilač .

Na početku sjednice Bilač je htjela dopuniti dnevni red izvanredne sjednica splitskog Gradskog vijeća o snježnom nevremenu početkom veljače točkom o smjeni predsjednice Vijeća Nevenke Bečić. No, to joj nije dozvolila predsjednica Vijeća, ni nakon što se Bilač pozivala na mišljenje pravne službe u Banovini.

Dok je Bilač ponavljala kako joj je u pravnoj službi rečeno da se dnevni red može dopuniti, čula se poruka gradonačelnika Keruma "Đava te odnija taku ludu!".

12.03.2012. 12:58:05
Novi komentar
nužno
nužno