« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
samo da je tako svaki dan...

Besplatne mušule za Dubrovčane i goste

Festom od mušula danas je u Dubrovniku obilježen Svjetski dan turizma

Po gradu se kroz jutro i navečer održavaju borbe vitezova, pjevači u renesansnoj odjeći, kovači novca, a nastupili su i rapski samostreličari
Po gradu se kroz jutro i navečer održavaju borbe vitezova, pjevači u renesansnoj odjeći, kovači novca, a nastupili su i rapski samostreličari (Admir Buljubašić, CROPIX)
Više o

Dubrovnik

,

festa od mušula

,

svjetski dan turizma

U Dubrovniku je danas na prigodan način obilježen Svjetski dan turizma tako što je u organizaciji Turističke zajednice grada, Udruženje obrtnika i Sekcije za turizam i ugostiteljstvo večeras organizirana Festa od mušula.

U 30-ak restorana u povijesnoj jezgri svim gostima ali i Dubrovčanima ponuđene su besplatno popularne školjke mušule uz prigodan nastup dubrovačkih klapa.

Danas na Svjetski dan turizma u dubrovačkim hotelskim kućama sveukupno boravi oko osam tisuća gostiju, doznaje se u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.

Tijekom dana Dubrovnik je posjetilo osam brodova na kružnim putovanjima s oko sedam tisuća putnika.

Za sve goste i posjetitelje u okviru programa 6. povijesnog festivala upriličen je i nastup Udruge rapskih samostreličara s otoka Raba.

Šesti Povijesni festival koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika trajat će do 28. rujna 2008. Organizira ga Renesansnea udruga Ragvsevm u suorganizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Po gradu se kroz jutro i navečer odrzavaju borbe vitezova, pjevači u renesansnoj odjeći pjevaju srednjevjekovne napjeve, tu su i "dželati" koji prikazuju kako su se odsjecale glave prijestupnicima, kovači novca i mnogi drugi zanimljivi izvođači. (hina/metro-portal)

27.09.2008. 22:33:51
Novi komentar
nužno
nužno