« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
RUBYGATE

Berlusconija se sumnjiči za intimne odnose s maloljetnicom

Berlusconi je pozvan na ispitivanje između 21. i 23 siječnja, ali mogu ga zastupati i njegovi odvjetnici

Talijanski premijer sve je nazvao
Talijanski premijer sve je nazvao "pravosudnom makinacijom" (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

seks s maloljetnicom

,

afera rubygate

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berluscini ukazao je u priopćenju na "pravosudnu makinaciju" nakon što je u petak u Milanu pokrenuta istraga protiv njega zbog zloporabe položaja i prostitucije s maloljetnicom u skandalu nazvanom "Rubygate", prenosi Hina. 

Tužiteljstvo u Milanu sumnjiči Berlsconija da je imao višestruke intimne odnose s Ruby, malodobnom Marokankom, i za zloporabu dužnosti kada je intervenirao u njezinu korist nakon što je privedena pod optužbom za krađu u svibnju 2010. godine.

Na taj je način želio "prikriti činjenicu da je u više navrata vikendom bio klijent maloljetne prostitutke u Arcoreu", njegovoj rezidenciji na sjeveru Italije, "te osigurati da za to ne bude kažnjen i izbjeći da se saznaju detalji sa zabava organiziranih u njegovoj rezidenciji", objavila je Corriere della Sera u petak, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

"Ta nova makinacija koju su mediji produbili, neće nas zaustaviti niti omesti od obveze da promijenimo ovu zemlju," priopćio je u subotu Berlusconi, koji i inače tvrdi da je redovno žrtva progona i ljevičarskih sudaca.

Berlsuconi je kazao da je to još jedna u nizu urota s ciljem blaćenja njegova ugleda i eliminacije s političke scene. "Od mača će stradati oni koji koriste pravosuđe kao političko oružje", rekao je im je.

I Berlsuconi i Ruby, koja je napunila 18 godina u studenome 2010., demantiraju bilo kakvu seksualnu vezu. Mlada Marokanka, plesačica pravim imenom Karima El Marupi, izjavila je da je triput bila u Berlusconijevoj rezidenciji blizu Milana na "običnim večerama". Berlusconi je priznao da je mislio da je Ruby punoljetna i da joj je pomogao kada je uhićena, ali samo zato jer "pomaže potrebitima".

Njegovi odvjetnici su rekli da se radi o "apsurdnim i neutemeljenim optužbama" i kritizirali su ulogu milanskog tužiteljstva i naglasili da bi za optužbe koje pripisuju Berlusconiju u vili Arcore trebao biti nadležan sud u Monzi.

15.01.2011. 17:45:00
Novi komentar
nužno
nužno