« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
INMUSIC 2020

Beck 22. lipnja nastupa na INmusicu

Na Beckovim službenim stranicama objavljeno je kako će u Zagrebu nastupiti 22. lipnja, što znači da će kao headliner otvoriti prvi dan trodnevnog festivala na Jarunu

Beck stiže na Jarun
Beck stiže na Jarun (Arhiva)
Više o

Beck

,

INmusic #15

,

INmusic 2020

Američki glazbenik Beck, dobitnik sedam Grammyja, potvrdio je svoj nastup kao headliner na 15. izdanju INmusic festivala, a koncert će održati 22. lipnja.

Objavili su to u srijedu organizatori na Facebook stranici festivala, dodavši da potvrdom nastupa na INmusicu, ovaj "multitalentirani umjetnik i nestašni istraživač glazbenih žanrova ujedno najavljuje i europsku turneju".

Na Beckovim službenim stranicama objavljeno je kako će u Zagrebu nastupiti 22. lipnja, što znači da će kao headliner otvoriti prvi dan trodnevnog festivala na Jarunu.

Američki glazbenik Beck jedan je od najistaknutijih predstavnika alternativne glazbe 90-ih. Autor je četrnaest studijskih albuma sa zlatnim i multiplatinastim nakladama te dobitnik mnogih glazbenih nagrada među kojima je sedam Grammya i tri Brit Awarda.

"Beckovu impresivnu karijeru odlikuje beskompromisno poigravanje s glazbenim žanrovima i prepoznatljiv zvuk. Raznolik opus okupljen u četrnaest studijskih albuma, zaslužio je Becku status vjerojatno najorginalnijeg i najkreativnijeg glazbenika alternativnog rocka proteklih desetljeća", poručili su organizatori INmusica.

Beck, originalnog imena Bek David Campbell, postao je popularan početkom devesetih objavom svom prvog singla Loser, nakon čega objavljuje niz, po ocjeni kritike, odličnih albuma (Mellow Gold 1994., Odelay 1996., Mutations 1998., Midnite Vultures 1999.).

Album Morning Phase nagrađen je Grammyjem za album 2015. godine, dok je Colors iz 2017. dobio dva Grammya - za najbolji alternativni album godine te za najbolju produkciju i tonsko snimanje albuma u kategoriji neklasične glazbe.

Svoj posljednji album Hyperspace Beck je objavio 22 studenog. 

18.12.2019. 17:14:00
Novi komentar
nužno
nužno