« Film
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
RAZZIES

Batman v Superman dobio najviše Zlatnih malina

Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, 'Hillary's America' dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film

Mel Gibson dobio naramak Malina
Mel Gibson dobio naramak Malina (Arhiva)
Više o

Razzies

,

Zlatna malina 2017

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju. 

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara. 

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film 'Batman v Superman'. Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remakespin-offrip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill).

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama 'Hacksaw Ridge' nominirana za šest Oscara.

O tome u kojoj su mjeri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodjele odlučili proširiti broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominiranih.

26.02.2017. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno