« Televizija
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ROĆKAS

Batman slavi 80.-ti rođendan

Fotografije podijeljene na društvenim medijima prikazuju zgrade i poznate lokacije u gradovima poput Melbournea, Tokija, Johannesburga i Berlina ukrašene Batmanovim simbolom

Batman slavi roćkas
Batman slavi roćkas (Arhiva)
Više o

Batman

,

rođendan

Noćne ptice jučer su se mogle zapitati je li Batman stigao u njihovu četvrt, na 80. godišnjicu stvaranja tog omiljenog superheroja koja je obilježena njegovim poznatim simbolom šišmiša na zgradama svjetskih gradova.

Fotografije podijeljene na društvenim medijima prikazuju zgrade i poznate lokacije u gradovima poput Melbournea, Tokija, Johannesburga i Berlina ukrašene Batmanovim simbolom.

DC Comics, u čijim se stripovima taj superheroj prvi put pojavio, u priopćenju na svojim internetskim stranicama objavio je da su surađivali s tisućama vlasnika prodavaonica stripova, knjižara, škola i knjižnica diljem svijeta na organizaciji obilježavanja ove godišnjice.

Batman se prvi put pojavio u serijalu stripova "Detective Comics" iz 1939., pa je postao jedan od najpoznatijih superheroja. Inspirirao je nekoliko filmova, od šezdesetih godina do današnjeg dana, a glumili su ga glumci poput Adama Westa, Georgea Cooneya i Christiana Balea. 

22.09.2019. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno