« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NOVI BESTSELER?

Barack Obama napisao knjigu za djecu

Slikovnica pod naslovom ''Tebi pjevam: Pismo mojim kćerima'' posveta je idealima i ljudima koji su oblikovali današnje Sjedinjene Države

Barack Obama napisao knjigu za djecu
Barack Obama napisao knjigu za djecu (amazon.com)
Više o

Barack Obama

,

nepismenost

,

Svjetski dan borbe protiv nepismenosti

Barack Obama napisao je knjigu za djecu. Američki predsjednik iza sebe već ima dva međunarodna bestselera, a svojoj će bibliografiji sada dodati i knjigu za djecu koja uskoro izlazi iz tiska, piše u srijedu The New York Times. Američki predsjednik knjigu je napisao prije nego je stupio na dužnost u siječnju 2009.

Slikovnicu "Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters" (Tebi pjevam: Pismo mojim kćerima), objavit će izdavač Random House Children's Books 16. studenoga, dva tjedna nakon kongresnih izbora.

Knjiga, koju je ilustrirala Loren Long, posveta je američkim velikanima i idealima koji su oblikovali SAD. Među njima su otac domovine George Washington, slikarica Georgia O'Keeffe, prvi crni igrač profesionalne baseball lige Jackie Robinson i drugi. Na naslovnici je ilustracija Obaminih kćeri, Malie i Sashe, u šetnji travnjakom s obiteljskim psom zvanim Bo.

"Čast je objaviti ovu izvanrednu knjigu, koja je nadahnuto vjenčanje riječi i slike, povijesti i priče", kazao je Chip Gibson, predsjednik i izdavač Random House Children's Books u priopćenju. Knjiga "slavi obilježja koja ujedinjuju sve Amerikance - potencijal da slijedimo svoje snove i krčimo vlastite staze".

Izdavač je rekao da će biti tiskano 500.000 primjeraka, te da će prihod od prodaje ići za stipendije zaklade za djecu ubijenih ili ranjenih vojnika. Digitalno izdanje knjige bit će objavljeno istodobno s tiskanim izdanjem. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 16:57:38
Novi komentar
nužno
nužno