« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
recesija na TV-u

Bankrot prijeti RTL-u?

U prvih šest mjeseci ove godine RTL Group SA objavila je gubitak od 105 milijuna eura, no za sada niti jedan projekt nije prekinut

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.rtl.hr)
Više o

big brother

,

RTL televizija

,

RTL Hrvatska

,

RTL Group SA

Paneuropska mreža RTL Group SA prošle je godine u prvih šest mjeseci imala neto dobit od 338 milijuna eura, a sada niže višemilijunske gubitke. Za glavni razlog loših rezultata spominju se gubici na televizijskim postajama u Grčkoj i Britaniji, no isto tako i pad prihoda od oglašivača, prenosi Jutarnji list, koji pak zaključuje da se RTL ne nalazi pred bankrotom.

Isti list također spominje da s druge strane čelnici RTL grupe ne očekuju rast prihoda od oglašivača u drugom dijelu godine, kao i da će saniranje gubitaka i dalje biti fokusirano na rezanje produkcijskih troškova. Očekuje se pozitivan saldo do kraja godine unatoč padu prihoda od oglasivača.

U ovom trenutku svi projekti idu po planu, no jedina iznimka je da se ove sezone neće prikazivati reality show Big Brother.

27.08.2009. 12:09:05
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    BOŽICA PEKAČ
    08.11.2010. 12:06
    poštovani,

    najprije va s moram pohvaliti , imate dosta dobar program iak puno repriza, ali sa tim vašim reklamam ubijate volju, a gotov i zaboravim šta gledam , znam da se tako financirate, previše, previše je. slućajno am doma(godišnji) pa gledan vas, brojala sam točno 15 reklama IZMEĐU NASTAVKA- UŽAS JEDAN - TIME ĆE TE OTJERATI GLEDATELJE.

    POZDRAV
Novi komentar
nužno
nužno