« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Bandić najavio manje cijene komunalija

Božić bi gradonačelnik trebao čestitati smanjenjem cijena nekih komunalnih usluga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

cijene komunalnih usluga

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da grad Zagreb svojim građanima neće Božić i Novu godinu čestitati povišenjem cijena komunalnih usluga, već će učiniti sve da im te blagdane čestitaju na bolji način - smanjenjem postotaka nekih komunalnih usluga u Zagrebu.

Bandić je, nakon obilaska gradilišta športske dvorane "Arene Zagreb", kazao da uskoro o tome očekuje izvješće Uprave Zagrebačkog holdinga.

Upitan hoće li niža cijena goriva utjecati na ZET-ove cijene, zagrebački gradonačelnik rekao je "dao Bog da što dulje potraje pad cijena goriva".

Upitan o projektu "Zagrepčanke" istaknuo je da sve ide svojim tokom te da će biti sve u redu. Podsjetio je da je prošli tjedan razgovarao s bankarima i ljudima koji su na nadmetanju stekli pravo na kupnju "Zagrepčanke" te je kazao da će se ovaj tjedan naći rješenje. "Osim toga mi smo se osigurali ugovorom i tu nema nikakvih problema", rekao je gradonačelnik.

Po pisanju medija u subotu je istekao rok do kada je IGH, po ugovoru, Zagrebačkom holdingu trebao isplatiti 45,6 milijuna eura za vrijedne nekretnine "Zagrepčanke", ali to još nije učinio.

Bandić nije želio komentirati upit o gradskim donacijama raznim udrugama, športskim klubovima, sudovima, Katoličkoj i drugim crkvama, privatnim obrtima i tvrtkama te zavičajnim klubovima, koje su u zadnje dvije godine, po pisanju pojedinih medija, iznosile 45 milijuna kuna. Ocijenivši da je to "ispod razine komentara", naglasio je da su sve donacije u zadnjih osam i pol godina bile u skladu s pozitivnim zakonskim propisima te da "iza svake stoji do zareza".

Založio se da sve jedinice lokalne samouprave - od općina, gradova, županija, grada Zagreba do države - objave sve donacije u zadnjih osam i pol godina "budući da će predizborna kampanja trajati oko sedam mjeseci". Istaknuo je da je grad Zagreb u skladu sa svojim mogućnostima donirao općine, gradove i županije od posebne državne skrbi.

Dodao je da su te donacije namijenjene zdravstvenim, kulturnim, obrazovnim, športskim, humanitarnim pa i crkvenim ustanovama. "Svaka donacija ima svoje ime i prezime i svaka je bila zahtjev određene jedinice lokalne samouprave ili institucije iz te jedinice", rekao je Bandić. (hina/metro-portal)

 

25.11.2008. 07:50:59
Novi komentar
nužno
nužno