« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
ruka ruku mije

Bandić brani dealove sa Sanaderom

Gradska skupština najavila raspravu o sastavu skupštine trgovačkih društava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zagrebački holding)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Gradska skupština Holding

Zagrebačka Gradska skupština danas će, na zahtjev Kluba zastupnika HDZ-HSLS raspravljati o prijedlogu zaključka o sastavu skupštine u trgovačkim društvima kojim traže opoziv gradonačelnika Milana Bandića kao jedinog njezinog člana, zbog, kako tvrde iz HDZ-a i HSLS-a, utjecanja na planiranje rada zagrebačkog Holdinga i nerealnog planiranja.

Raspravu o tom prijedlogu po hitnom postupku, zastupnici su podržali jednoglasno.

Objašnjavajući svoju inicijativu, predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a Danira Bilić rekla je kako je gradonačelnik kao jedini član skupštine u trgovačkim društvima iskoristio mogućnost da utječe na važne odluke u upravljanju zagrebačkim Holdingom te upozorila na nerealno planiranje rada Holdinga.

HDZ spočitava Bandiću što je nakon njegovih intervencija, predsjednik Uprave zagrebačkog Holdinga izmijenio prvotni plan investicija i uvrstio u plan financiranja druge kapitalne investicije (Podbrežje, Zelena tržnica, Kongresni centar).

Oporba upozorava da od 2005. niti jedna važna pozicija u zagrebačkom Holdingu nije popunjena putem javnog natječaja.

"To potiče sumnje da se nije postupalo u interesu građana, već u partikularnom interesu", kaže Bilić i napominje kako se Bandić "trebao suzdržati ambicioznih investicija" u sadašnjoj gospodarskoj situaciji.

I aktualnom satu zastupnik Joško Morić (DC) je upitao kolika je predviđena stopa rasta zagrebačkog gospodarstva i kako se puni zagrebački proračun u siječnju.

Gradonačelnik Milan Bandić odgovorio mu je da još nema informacija o punjenju gradskog proračuna u siječnju te dodao da će te podatke imati kvartalno.

Napomenuo je kako je proračun za 2008. ispunjen 99,3 posto i ustvrdio kako se po tome čini da strah od preinvestiranja 'pada u vodu' i ove godine. "Ako zadržimo postojeći tijek investicija, onda ćemo realizirati planirani porast u proračunu", zaključio je Bandić.

Na upit Asje Bebić (HDZ) što će biti s Dinamovim stadionom, Bandić je odgovorio kako je htio, ne htio morao zagristi u tu 'kiselu jabuku'. Ponovio je kako će građani odlučiti o tome jesu li za završetak postojećeg stadiona ili za gradnju novog na drugoj lokaciji.

"Ja sam za staru lokaciju, ali nemam hrabrosti da to potpišem", kazao je i dodao da je o tome razgovarao i s premijerom, ali da su "stali na pola puta".

Na tvrdnju Asje Bebić zašto se ne ide s završetkom Maksimirskog stadiona, ako je ta varijanta jeftinija, te da Grad očito bez Vlade ne može ništa, Bandić je odgovorio kako je ključni problem u Maksimiru promet.

Naveo je da u Zagrebu postoje i gradski i državni projekti i da Grad mora imati normalan odnos s Vladom te da neke projekte moraju raditi zajedno.

"Tako je bilo i tako će uvijek biti", kazao je gradonačelnik Bandić.

28.01.2009. 12:15:16
Novi komentar
nužno
nužno