« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

45 godina suvremenog plesa

Studio za suvremeni ples slavi 45. obljetnicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

obljetnica

,

suvremeni ples

,

Studio za suvremeni ples

Najstariji hrvatski ansambl suvremenog plesa - Studio za suvremeni ples (SSP) proslvit će 45. obljetnicu premijerom - predstavom "Sale", raskošnom produkcijom u izvedbi cijelog ansambla i uz glumačka gostovanja.

Koreografkinja predstave, koja će se održati 14. veljače u Histrionskom domu, jest Ksenija Zec, a dramaturg Saša Božić.

U predstavi će gostovati mladi hrvatski glumci Jerko Marčić (SHAKEspeare na EXit, Teatar Exit) i Silvio Vovk (Kaligula, Kazalište Gavella).

Nova produkcija tog studija plesna je predstava koja oslikava prostore tranzita, zone neumjerene prodaje i potrošnje. Motivi ponude, kupnje i potražnje ironijski se izvrću u predstavi, upozoravaju na nespokojno plesačevo tijelo koje uvijek u potrazi za idealnim gledateljem, opsjednuto željom da se svidi, biva izloženo i procjenjivano.

Koreografkinja ne iznosi, ne kritizira, ne docira o temi konzumerizma, nego uprizoruje sustave potrošnje analizirajući kako konzumerizam generira subjekte i učinke koje proizvodi.

Predstavu izvode Irene Dumbović, Dina Ekštajn, Petra Hraščanec, Bosiljka Vujović-Mažuran, Ana Mrak, Ivana Miletić-Piškor, Ana Vnučec, Branko Banković, Silvio Vovk, Jerko Marčić.

Studio za suvremeni ples godinama je prisutan na svim hrvatskim plesnim i kazališnim scenama, surađuje sa zagrebačkim kazalištima, gostovao je u mnogim zemljama te nastupa na domaćim festivalima. Dobitnik je nagrade Hrvatskoga glumišta. (hina/metro-portal)

28.01.2009. 13:17:41
Novi komentar
nužno
nužno