« Ekosfera
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
OPREZ

Baltičk pun opasnih bakterija i parazita zbog zagrijavanja

Baltičko more je izuzetno popularno ljetno odredište Nijemaca, a prošle godine ondje je godišnji odmor provelo njih više od šest milijuna

Baltik se ugrijao do 22 stupnja
Baltik se ugrijao do 22 stupnja (Arhiva)
Više o

bakterije

,

zagrijavanje

,

paraziti

,

Baltičko more

U Baltičkom moru se zbog neuobičajeno visokih temperatura stvara opasna koncentracija bakterija za starije i bolesne osobe. Jedna osoba je osoba proteklog vikenda umrla od posljedica infekcije, objavio je ured za zdravstvo savezne pokrajine Mecklenburg Zapadno Pomorje.

Posebno su ugrožene starije i osobe s bolestima jetre te kronični alkoholičari ili osobe zaražene HIV-om, stoji u priopćenju. Radi se o bakterijama iz obitelji vibrio koje se razmnožavaju u vodi pri višim temperaturama i u tijelo ulaze kroz otvorene rane te mogu izazvati teške infekcije.

Zbog neuobičajeno toplog vremena koje traje od travnja, Baltičko more ugrijalo se do 22 stupnja. To je povećalo opasnost ne samo od bakterija nego i parazita poput metilja, kojih je ove godine puno više nego inače.

Baltičko more je izuzetno popularno ljetno odredište Nijemaca, a prošle godine ondje je godišnji odmor provelo njih više od šest milijuna.

25.07.2018. 17:02:00
Novi komentar
nužno
nužno