« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
NAJAVA

Baletna gala u HNK

Baletni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izvest će u srijedu, 9. studenoga Baletni gala koncert

Bit će sjajno!
Bit će sjajno! (Arhiva)
Više o

balet

,

HNK

,

gala

Kako najavljuju iz HNK, jedinstvena baletna večer sastavljena je od nekoliko klasičnih pas de deuxa ("Don Quijote", "Le Corsaire", Grand pas Classique) u koreografijama koje su bile dio repertoara zagrebačkoga Baleta proteklih godina ili su trenutno na repertoaru (Romeo i Julija, Gospođa Bovary) uz neizostavan "Eched Mi Yodea" iz hit predstave Decadance Ohada Naharina - u izvođenju prvaka i solista Baleta HNK u Zagrebu. 

Kao poslasticu koju zagrebačka publika nema priliku često gledati uživo, iz HNK najavljuju duet iz baleta "Carmen" Rolanda Petitta. Balet Carmen praizveden je 1949. godine i od tada je dobio status klasika.

Posebno mjesto Baletnoga gala koncerta zauzima valcer iz Hačaturjanove "Masquerade" u kojemu će nastupiti prvaci, solisti i ansambl Baleta HNK u Zagrebu, dodaje se u najavi.

Među gostima koji će nastupiti je i Roberto Bolle, plesač koji je interpretirao sve najveće uloge klasičnoga i neoklasičnoga baletnog repertoara na najvažnijim svjetskim baletnim scenama, plešući s najvećim balerinama svojega vremena.

S njim su na zagrebačkoj sceni imale priliku nastupiti i dvije balerine zagrebačkoga HNK. Nacionalna prvakinja Irena Pasarić s njim je plesala premijeru "Giselle", a Edina Pličanić u "Labuđem jezeru".

01.11.2022. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno