« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Bal na vodi zatvorio 'Riječke ljetne noći

Najbolja predstava Moliereov škrtac

(Davor Zunić, CROPIX)
Više o

Riječke ljetne noći

,

Bal na vodi

Ovogodišnje 6. "Riječke ljetne noći" zatvorene su na bazenskom kompleksu na Kantridi glazbeno-scenskim spektaklom "Bal na vodi".

Autor spektakla je Damir Zlatar Frey. Sudjelovali su članovi Baleta i orkestra Opere HNK "Ivana pl. Zajca", plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Acqua Maris i ansambl djece grada Rijeke.

Orkestar Opere riječkog Kazališta pod ravnanjem Igora Vlajnića izvodio je filmsku glazbu, a uz bazen i u njemu priređeni su koreografirani prizori po uzoru na one iz filma toga naziva.

Tijekom svečanosti objavljeni su rezultati odabira najboljih predstava po ocjeni gledatelja te prosudbene komisije "Novoga lista". Nagradu publike osvojio je zbor dječaka iz Njemačke "Toelzer Knabenchor" za koncert u katedrali sv. Vida održan 4. srpnja.

Šesteročlani žiri "Novog lista" ocijenio je najboljim ostvarenjem ovogodišnjeg festivala predstavu "Škrtac" J. B. P. Molierea u režiji i dramaturgiji Oliver Frljića i izvedbi Hrvatske drame HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke. Predstavu "Škrtac" gledatelji su svrstali na osmo mjesto.

Na programu "Riječkih ljetnih noći" ove je godine bilo 13 umjetničkih događaja izvedenih na 13 lokacija. Sudjelovali su umjetnici iz 10 zemalja.

Izvor: Hina

24.07.2009. 10:36:51
Novi komentar
nužno
nužno