« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POSEZONA

Bajs: Dobar booking za rujan i listopad

VIDEO - Konkurencija za svakog gosta je jaka, sezona po broju turista u Hrvatskoj nije podbacila ali je pitanje koliko smo zaradili

Damir Bajs
Damir Bajs (Biljana Gaurina/Cropix/Infopunkt)
Više o

Damir Bajs

,

broj turista

,

zdrav doručak

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je da je počela turistička posezona te da je booking za rujan i listopad dobar. Najavio je da će idući tjedan objaviti turističke pokazatelje za kolovoz, a očekuje da će biti za pet posto bolji u dolascima i tri posto u noćenjima u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.

Bajs nije želio ocjenjivati ovogodišnju turističku sezonu, jer je naglasio, kako ona nije još gotova, s obzirom da zavaršava 31. prosinca. Rekao je da posao treba odraditi do kraja, do 12. mjeseca.

Naglasio je da se Hrvatska doslovno mora boriti za svakog gosta: 

Projekti javno-privatnog partnerstva u turizmu

U Ministarstvu turizma danas su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija, prema rezultatima odaziva na javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih poticaja za poticanje djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma i ugostiteljstva za 2010. godinu. Približno tri četvrtine od 40 programa vrijednih 4 milijuna kuna predstavljaju obrazovni programi.

Ministar Bajs je istaknuo da je ulaganje u kadrove od izuzetne važnosti, jer samo kvalitetni zaposlenici u turizmu mogu izdvojiti hrvatski turizam od konkurencije. Naglasio je kako se ne radi o komercijalnim programima.

Šime Klarić iz Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela je dodao da spomenuti ugovori doprinose razvoju javno-privatnog partnerstva, te pomažu pri rješavanju svih izazova koji se nalaze pred hrvatskim turizmom.

Miljenko Bura iz Udruge za razvoj medicinskog turizma je podsjetio da je upravo medicinski turizam velika prilika za hrvatski turizam. (Infopunkt/metro-portal)

01.09.2010. 12:51:00
Novi komentar
nužno
nužno