« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TRŽNICE SMRTI

Bagdad: U novim eksplozijama poginulo 45 ljudi

Najnoviji val nasilja događa se u vrijeme kad je nejasno tko će sastaviti novu vladu gotovo mjesec dana nakon parlamentarnih izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Irak

,

Bagdad

,

eksplozije

Najmanje 45 osoba poginulo je u utorak u koordiniranim bombaškim napadima u Bagdadu u kojima je uništeno sedam stambenih zgrada i napadnuta tržnica prepuna ljudi.

Najnovija eksplozija autobombe odjeknula je na tržnici u jugozapadnom dijelu iračke prijestolnice, pri čemu je poginulo najmanje šest osoba, izvijestili su policijski i bolnički izvori. Nekoliko sati prije snažne bombe srušile su stambene zgrade u različitim dijelovima grada i usmrtile najmanje 39 i ranile 130 ljudi, prenosi agencija AP. Po podatcima iračkih vlasti, time je broj poginulih u zadnjih pet dana u Bagdadu porastao na više od 100.

Najnoviji val nasilja događa se u vrijeme kad je nejasno tko će sastaviti novu vladu, gotovo mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, rezultati kojih su prijeporni. Pregovori o koaliranju mogli bi potrajati mjesecima, napominje Reuters. Glasnogovonik policije u Bagdadu za napade optužuje ostatke Al-Kaide i pristaše svrgnutog iračkog diktatora Sadama Huseina te njegove zabranjene stranke Baath.

Napadi su se dogodili u pretežito šijitskim četvrtima Šuli i Čukuku u sjeverozapadnom dijelu Bagdada te u mješovitu okrugu Alaviju u središtu grada. Eksplozije u utorak uslijedile su nakon koordiniranih samoubilačkih napada na strana veleposlanstva u nedjelju kad je poginula 41 osoba. Ciljevi napada bila su iranska, egipatska i njemačka veleposlanstva. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 16:41:54
Novi komentar
nužno
nužno