« Film
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
VELIKO PRIZNANJE

BAFTA dodjeljuje nagradu serijalu filmova o Harryju Potteru zbog doprinosa kinematografiji

Prvih sedam filmova zaradilo je od prodaje karata u svijetu 6,4 milijardi dolara, po podacima web stranice www.boxofficemojo.com koja prati prodaju ulaznica za projekcije

Glavne zvijezde serijala o čarobnjaku Harryju Potteru
Glavne zvijezde serijala o čarobnjaku Harryju Potteru (Getty Images)
Više o

Bafta

,

Harry Potter

,

J. K. Rowling

,

nagrada

Filmovi o Harryju Potteru dobit će nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA), koja je britanski ekvivalent Oscaru, za njihov doprinos kinematografiji, rekli su organizatori, prenosi Hina. Nagrada za izvanredan britanski doprinos kinematografiji bit će predana na svečanoj dodjeli 13. veljače spisateljici J.K. Rowling, autorici priča o malom čarobnjaku Potteru, i producentu serijala Davidu Heymanu.

Prvih sedam filmova zaradilo je od prodaje karata u svijetu 6,4 milijardi dolara, po podacima web stranice www.boxofficemojo.com koja prati prodaju ulaznica za projekcije. "Filmovi o Harryju Potteru ne samo da su stvorili zvijezde pred kamerama, već su ukazali i na tehnološku stručnost britanske filmske industrije", istaknula je BAFTA u svojoj izjavi. Filmovi o Harryju Potteru nominirani su za nekoliko Oscara u tehničkim i glazbenim kategorijama ali tu nagradu još nisu osvojili.

04.02.2011. 15:32:00
Novi komentar
nužno
nužno