« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
TRAGEDIJA

Avion Malaysia Airlinesa srušen na istoku Ukrajine, preko 300 mrtvih

Avion Malaysia Airlinesa s više od tri stotine putnika bio je na putu iz Amsterdama do Kuala Lumpura

Još jedan misteriozan pad aviona malajskog avioprijevoznika
Još jedan misteriozan pad aviona malajskog avioprijevoznika (Arhiva)
Više o

Malaysia Airlines

,

istočna Ukrajina

,

srušen avion

Boeing 777 Malaysian Airlinesa srušio se iznad istočne Ukrajine, u blizini ruske granice, a preko 300 putnika je poginulo. Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerašenko tvrdi da su militanti koji se bore za otcjepljenje tog dijela Ukrajine raketom srušili avion.

Slično tvrdi i ruska agencija Interfax koja izvještava da je avion srušen ruskim sustavom projektila zemlja-zrak, a ruski predsjednik Putin već je nazvao malezijskog predsjednika i izrazio mu svoju sućut.

O padu aviona razgovarali su i Barack Obama i Putin, jer su na letu MH17 bila i 23 američka državljanja, složivši se oko pokretanja detaljne istrage koja treba utvrditi uzroke pada aviona, a proruski militanti odbijaju bilo kakvu odgovornost za rušenje aviona.

Avion je nestao s radara na visini od 10 tisuća metara pedesetak kilometara od ruskog zračnog prostora i srušio se blizu sela Grabovo u regiji Donjeck. Na licu mjesta su brojne službe hitne pomoći koje su do sada pronašle stotinjak tijela mrtvih putnika razbacanih na površini od nekoliko kvadratnih kilometara.

17.07.2014. 20:10:58
Novi komentar
nužno
nužno