objavljeno 17.07.2014. 20:10:58
TRAGEDIJA

Avion Malaysia Airlinesa srušen na istoku Ukrajine, preko 300 mrtvih

Avion Malaysia Airlinesa s više od tri stotine putnika bio je na putu iz Amsterdama do Kuala Lumpura

Još jedan misteriozan pad aviona malajskog avioprijevoznika
Još jedan misteriozan pad aviona malajskog avioprijevoznika (Arhiva)

Boeing 777 Malaysian Airlinesa srušio se iznad istočne Ukrajine, u blizini ruske granice, a preko 300 putnika je poginulo. Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerašenko tvrdi da su militanti koji se bore za otcjepljenje tog dijela Ukrajine raketom srušili avion.

Slično tvrdi i ruska agencija Interfax koja izvještava da je avion srušen ruskim sustavom projektila zemlja-zrak, a ruski predsjednik Putin već je nazvao malezijskog predsjednika i izrazio mu svoju sućut.

O padu aviona razgovarali su i Barack Obama i Putin, jer su na letu MH17 bila i 23 američka državljanja, složivši se oko pokretanja detaljne istrage koja treba utvrditi uzroke pada aviona, a proruski militanti odbijaju bilo kakvu odgovornost za rušenje aviona.

Avion je nestao s radara na visini od 10 tisuća metara pedesetak kilometara od ruskog zračnog prostora i srušio se blizu sela Grabovo u regiji Donjeck. Na licu mjesta su brojne službe hitne pomoći koje su do sada pronašle stotinjak tijela mrtvih putnika razbacanih na površini od nekoliko kvadratnih kilometara.

17.07.2014. 20:10:58
http://m.metro-portal.hr/avion-malaysia-airlinesa-srusen-na-istoku-ukrajine-300-mrtvih/86226/