« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
WAGING HEAVY PEACE

Autobiografija Neila Younga uskoro na policama knjižara

"Bit će to razotkrivajuća, intimna knjiga koja će otvoriti prozor u Neilov život i karijeru kakav su njegovi obožavatelji oduvijek priželjkivali"

Fotografija vijesti
Više o

Neil Young

,

autobiografije poznatih

„Waging Heavy Peace" naziv je autobiografije slavnog kanadskog glazbenika Neila Younga koja će se na policama knjižara diljem svijeta naći iduće godine, prenosi Hina.

"Pisanje mi ide od ruke", kazao je Young. "Kada sam počeo nisam mogao stati, baš onako kako je to običavao činiti moj tata na svojoj staroj pisaćoj mašini na tavanu. Znao mi je govoriti - samo nastavi pisati, nikada ne znaš što će ti pasti na pamet".

Pjevačev otac Scott Young bio je kanadski sportski novinar koji je 1984. objavio knjigu "Neil i ja" o svojem odnosu sa sinom. O Neilu je izdana i velika biografija "Shakey: Neil Young's Biography" autora Jimmyja McDonougha, temeljena na dugačkim razgovorima koje je pisac vodio s Youngom, njegovom obitelji, prijateljima i članovima benda.

Iako je dao odobrenje za razgovore, Young ga je kasnije tužio želeći spriječiti objavu knjige, no na kraju ju je samo odgodio.

"Waging Heavy Peace" izlazi 2012. u izdanju izdavača Blue Rider Press, dijela Penguina.

"Bit će to razotkrivajuća, intimna knjiga koja će otvoriti prozor u Neilov život i karijeru kakav su njegovi obožavatelji oduvijek priželjkivali", kazao je direktor David Rosenthal.

22.09.2011. 18:18:11
Novi komentar
nužno
nužno