« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
EDMUND DE WAAL

Autobiografija desetljeća - Zec jantarnih očiju

Svoju veliku strast prema keramici umjetnik čiji se radovi nalaze u svim većim muzejima diljem svijeta, spojio je s pričom svoje obitelji

Zec jantarnih očiju Edmunda de Waala
Zec jantarnih očiju Edmunda de Waala (Mozaik knjiga)
Više o

autobiografija

,

Edmund de Waal

,

Zec jantarnih očiju

,

netsuke

Edmund de Waal je umjetnik i pisac čija je knjiga ''Zec jantarnih očiju'' objavljena 2010., postala najuspješnija obiteljska autobiografija desetljeća. Ovaj bestseller postao je pravi fenomen osvojivši redom prestižne nagrade kao što su Knjiga godine časopisa Economist, dobitnik nagrade Costa Book Award za najbolju biografiju, dobitnik nagrade Galaxy National Book Award za najboljeg novog pisca, te je knjiga imenovana uspješnicom Sunday Timesa.

Samo u Velikoj Britaniji prodano je 440,000 primjeraka, a knjiga je prevedena na 22 jezika nakon čega je stigla i ponuda za filmsku adaptaciju.

Svoju veliku strast prema keramici, umjetnik čiji se radovi nalaze u svim većim muzejima diljem svijeta, spojio je s pričom svoje obitelji, naslijedivši kolekciju svog prastrica Iggieja od 264 malih japanskih netsuke figurica, koja se prenosila kroz pet naraštaja s kontinenta na kontinent, iz stoljeća u stoljeće, u napetoj priči o ratu i miru, strasti i gubitku.

Priča prati život obitelji Ephrussisa, bogate bankarske obitelji u Parizu i Beču, kojoj su male netsuke figurice, ne veće od kutije šibica, bile jedino što je preostalo od njihova ogromnog carstva, krajem Drugoga svjetskog rata.

25.07.2012. 19:13:00
Novi komentar
nužno
nužno