« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SJAJNO!

Austrijsko-hrvatska priča u jazz maniri u četvrtak u MM centru

Sva trojica vrsnih glazbenika na svoju glazbenu ekspediciju krenula nakon završene Jazz akademije u Graz

Milan Nikolić je sveučilišni profesor
Milan Nikolić je sveučilišni profesor (Arhiva)
Više o

Matija Dedić

,

MM centar

,

koncert

,

Joris Dudli

,

Milan Nikolić

Poznati austrijski jazz glazbenici Joris Dudli i Milan Nikolić nastupit će zajedno s najznačajnijim hrvatskim jazz pijanistom i skladateljem  Matijom Dedićem, u četvrtak, 5. rujna u MM centru. Ulaz je slobodan, a koncert počinje u 21 sat. Na programu su međunarodne, austrijske i hrvatske jazz skladbe.

Bubnjar, Joris Dudli bio je stalni član Wienna Art Orchestra i Art Farmer Quinteta, kontrabasist Milan Nikolić, koji odnedavno predaje na jazz odsjeku beogradskog Fakulteta Muzičkih Umetnosti, svoj je put do jazza tražio preko bluesa i funka u različitim beogradskim sastavima, dok je Matija Dedić vrlo rano otkrio svoju ljubav prema jazz glazbi te je u posljednjih 10-ak godina, na domaćem terenu osvojio brojne nagrade i priznanja za svoja umjetnička postignuća.

Naravno, svakako treba napomenuti da su sva trojica ovih vrsnih glazbenika na svoju glazbenu ekspediciju krenula nakon završene Jazz akademije u Grazu te se u svojim biografijama mogu pohvaliti radom s vrhuskim jazz maherima poput Alvina Queena, Bustera Williamsa, Martina Drewa, Rona Ringwooda, The Zavinul Syndicate, Bennya Golsona, Boška Petrovića,Curtisa Fullera, Johnnya Grifina, Chico Freemana, Kendricka Scotta, Jima Madisona, Jeffa Ballarda, Vicente Archera i drugima.

Koncert je realiziran uz potporu Austrijskog kulturnog foruma, a ulaz je besplatan.

02.09.2013. 18:30:00
Novi komentar
nužno
nužno