« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Australska mornarica na kolektivnom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

australska mornarica

,

kolektivni godišnji odmor

,

mornarica na odmoru

Osoblje australske ratne mornarice bit će od 3. prosinca upućeno na dvomjesečni odmor zbog kroničnog nedostatka ljudstva a zapovjednici tvrde da ovakav potez neće ugroziti pomorsku sigurnost zemlje, prenosi Reuters.

Zapovjedništvo mornarice naredilo je svim brodovima koji se ne nalaze u prekomorskim misijama da se vrate u australske luke, a na usidrenim brodovima ostat će samo osnovna posada kako bi se osigurala plovila dok ostali članovi posade budu na dopust.

Dozapovjednik mornarice kontraadmiral Davyd Thomas kazao je da ovakav potez neće naškoditi provedbi pomorskih operacija a posadama će omogućiti da provedu više vremena s obiteljima.

Australskoj ratnoj mornarici, koja broji oko 12 000 pripadnika, nedostaje 2000 školovanih kadrova, novačenje je 2007. podbacilo za 27 posto a 11 posto mornara i časnika svake godine napušta vojnu službu.

U ožujku je tako mornarica objavila da ima dovoljno podmorničara samo za tri od ukupno šest podmornica koje se nalaze u njezinom flotnom sastavu.

Ministar obrane Joel Fitzgibbon kazao je da će "kolektivni godišnji odmor" od 3. prosinca do 3. veljače omogućiti mornarima i časnicima da provedu više vremena kod kuće a da će mornarica postati fleksibilnija kad je riječ o brizi za djecu i pitanju rada od kuće, u onim segmentima u kojima je to moguće. (hina/metro-portal)

18.11.2008. 13:45:01
Novi komentar
nužno
nužno