« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
COOL

Audio šetnja “Zvukovi iz susjedstva” u pet europskih kvartova

U utorak, 29. lipnja u 19 sati riječka ulica Antuna Barca postat će polazište za šetnju u jednom od pet europskih kvartova u kojima će se održati program “Zvukovi iz susjedstva”

Zvukovi iz susjedstva
Zvukovi iz susjedstva (Arhiva)
Više o

gradovi

,

audio šetnja

'Zvukovi iz susjedstva' okuplja audio šetnje koje istražuju neposredno okruženje susjedstva njihovih autorica, a svaka od pet binauralnih audio šetnji započinje tik pred njihovim ulaznim vratima. Publika se poziva da uroni u stvarne i izmišljene svjetove koji potiču osjetljivost na zvučno okruženje, otvaraju nove perspektive poznatog i navode nas na pitanje što znači živjeti zajedno.

Budući da autorice ovih audio šetnji žive u četiri države - Hrvatskoj, Srbiji, Nizozemskoj i Belgiji - polazišta su međusobno udaljena i nije ih moguće istražiti odjednom. Umjesto uobičajene publike ovaj format okuplja susjede, prijatelje i ljude iz lokalne zajednice. 

Šetnjama je moguće pristupiti s vlastitim uređajima (mobitel, slušalice) putem QR koda koji se nalazi na svakoj početnoj točki. 

Polazište za riječku publiku je na adresi Antuna Barca 12, gdje će ih dočekati Kristina Paunovski u 19 sati.

Ostale autorice šetnji su Bela Bračko-Milešević (RH, Varaždin - Otoka Keršovanija 9), Ivana Đerić (NL, Groningen - Eendrachtskade Zuidzijde 4), Iva Galović (BE, Bruxelles - Rue Defacqz 141, 1060 Saint Gilles), Marija Stojadinović (RS, Novi Sad - Lasla Gala 32), a mentor radionice je Gabriel Hensche. 

'Zvukovi iz susjedstva' izbor je zvučnih šetnji nastalih tijekom radionice 'Urbane vibracije' Gabriela Henschea u organizaciji Studentskog međunarodnog filmskog festivala - STIFF u sklopu Zvučnih okupacija, popratnog programa 7. STIFF-a održanog u studenom 2020. godine, koji je prilagođen novim uvjetima epidemiološke situacije. Program financira Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).

25.06.2021. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno