« Glazba
objavljeno prije 11 dana i 2 sata
AKC Attack

Attack Fest od 17. do 19. listopada

Smatramo da je ovaj format festivala izrazito pogodan za organizatore jer su, zbog postojeće klupske infrastrukture, ekonomičniji za organizirati, stoga organizatori nisu primorani na kompromise prilikom bukiranja izvođača

Sjajan program!
Sjajan program! (Jahvo Joža)
Više o

Attack Fest 2024

Treće izdanje Attack Festa održat će se od 17. do 19. 10. u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medike. U redovima Attacka dugo se kovala želja da se organizira indoor festival po uzoru na renomirane europske festivale, kao što su primjerice Roadburn, Zoro Fest, Elevate i dr.

Smatramo da je ovaj format festivala izrazito pogodan za organizatore jer su, zbog postojeće klupske infrastrukture, ekonomičniji za organizirati, stoga organizatori nisu primorani na kompromise prilikom bukiranja izvođača, što često rezultira zanimljivim i neočekivanim lineupom. Ideja iza Attack Festa prati upravo ovu misao, a to je da se na jednom mjestu napravi presjek i miks svih žanrova i subkultura koje tijekom godine imamo priliku slušati i gledati u Attacku. Ovime se publika potiče na slušanje i istraživanje žanrova koji bi joj možda prošli ispod radara, a izvođačima se otvara prostor za prezentaciju njihovog rada publici van njihove domene.

Uz bogat glazbeni program, koji je prva asocijacija na prostor Medike, Attack Fest publici nudi i dvije izvedbe, open-mic te "Otvorena vrata Medike" u sklopu kojih će zainteresirani moći prošetati cijelim prostorom i vidjeti što se sve zbiva iza zatvorenih vrata.

Otvaranje festivala rezervirano je za četvrtak 17. 10. s početkom u 19:00, kada će Mediku preplaviti zvuci kumbije i latinoameričke glazbe koju će birati berlinski Rata del Karibe i DJ Tricky D. Uz nastupe spomenutih DJ-eva, četvrtak je rezerviran za sve popularniji openmic event "Večer urbane poezije" te za otvaranje izložbe Vladimira Palibrka. Filmski studio Medika ugostit će izvedbu "Radni naslov: Utopija" kolektiva Grupa, a da posjetitelji ne ostanu gladni, pobrinut će se Attackov kulinarsko-gastronomski kolektiv People's Kitchen. Ulaz na nulti dan festivala je besplatan.

Drugog dana festivala, u petak 18. 10., vraćamo se Attackovim korijenima, a to su hardcore punk, psy-trance i tekno. No prije nego krenu glazbeni nastupi, pozivamo vas na izvedbu 4,28 km/h autora Ratka Bokića. Kao i dan prije, izvedba će se održati u Filmskom studiju Medika. Na punk flooru nastupit će legendarni AK-47 koji se nakon nekoliko godina pauze vraćaju na klupske pozornice. Uz njih se na stage Attacka vraćaju atraktivni Agregat koji nas uvijek ponovno iznenade svojim kaotičnim nastupima i kostimima. Prilikom bukiranja punk floora vodilo se računa o tome da svi podžanrovi punka budu zastupljeni, stoga uz gore navedene nastupaju i crusteri Disbaja i hardcoreraši Nailed-In, dok je čast da otvore večer pripala mladom pazinskom punk bendu Fudrinjos. AK-47.

Preko puta Attacka, u prostoru Infoshopa Pippilotte, smjestit će se trance pleme. Za transformaciju prostora zadužen je Hybrid kolektiv, koji će se pobrinuti za kvalitetan VJ-ing i dizajn svjetla. Ništa manje kvalitetni nisu ni DJ-evi koje će oni upoznati s ovim žanrom prepoznati po nastupi na poznatim festivalima kao što su Mo:Dem i DROPS. Psy lineup čine domaće i regionalne snage Val Vashar, Eaaruru, Mnogook, Atomic Hive te Hybrid rezidenti Pao i Haktal.

Kako bi zvuk u prostoru Infoshopa Pippilotte tijekom dva dana festivala bio klinički precizan, pobrinut će se zagrebački BTY i njihov VOID soundsystem. Treći floor rezerviran je za najtvrđe zvukove. U prostoru Surogata okupit će se vjerojatno najtvrđa imena koja zagrebačka elektronska scena može ponuditi. Sva imena na lineupu članovi su kolektiva koji promoviraju zvukove tekna i hard-techna, a njihov prljavi zvuk savršeno će se uklopiti u distopijski scenarij Medike. U Surogatu će se izmjenjivati Dans Incomod, Zmayo, Tekthrower, Otto, RadiOS i Giovanni Grozota, a kako bude večer bude odmicala, tako će i rasti BPM-ovi.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 19.10., mještani Medike otvorit će svoja vrata za sve one koje zanima što se događa iza zatvorenih kulisa. Šetnja po Medici održat će se u poslijepodnevnim satima, a nakon toga vas u istim prostorima čeka nova postava glazbenika. Klub Attack od svojih početaka nudi utočište svim akterima okupljenima oko dub i soundsystem scene, stoga ne čudi što se Dub floor smjestio upravo tamo. Headlineri na Dub flooru su britanski Concrete Lion Sound, kojeg čine legendarni producent Kai Dub i Dubtronics. Ovo će im biti premijerni nastup pred hrvatskom publikom kojoj će predstaviti svoje futurističke dub produkcije. Kako hrvatska dub scena ne bi ostala zanemarena, pobrinut će se Dubolik, zagrebački producent s dugogodišnjim iskustvom i radom u najznačajnijim lokalnim dub projektima kao što su Radikal Dub Kolektiv i Dubble. Za warmup je zadužen zagrebački selektor High Grade Commanda, dok zvuk osigurava sve aktivniji karlovačko-dugoreški Kordoom Hi-Fi Soundsystem. Concrete Lion Sound

Ako vam na Dub flooru nije dosta baseva, uputite se u Infoshop Pippilotte na Bass floor. Tamo vas očekuje pažljivo kurirani lineup kojeg potpisuje Josip Kornet, član popularnog klupskog kolektiva VOLTA. Tijekom noći maksimum iz VOID zvučnih kutija izvlačit će beogradski DJ i producent Feloneezy, DJ Labud, Ple7e i wunderkind Anavi. Ako vas zanima kako zvuči aktualna i dekonstruirana klupska muzika, ne smijete propustiti Bass floor. Da večer ne bi ostala u znaku elektronske glazbe, a ljubitelji bendova ne bi bili zakinuti za provod u subotu, osigurali smo Independent floor na kojem će nastupiti plejada bendova koje bismo mogli kategorizirati kao indie. Tako će u prostoru Surogata nastupiti sve popularniji zagrebački duo Litl Itali, koji će promovirati svoje aktualno izdanje "Mir i dobro". Uz njih nam u goste dolaze beogradski eksperimentalni rockeri Lapnader i solo synth-pop act Palms Voice. O tome da se publika u Surogatu raspleše, brinut će se poznati Neon Lies i Porto Morto DJ Set s remixevima svima poznatih Porto Morto hitova.

Cijena dnevne ulaznice za petak i subotu iznosi 10 EUR, dok festivalska ulaznica iznosi 15 EUR.

Za više informacija o festivalu i detaljnu satnicu pratite društvene mreže AKC Attacka. 

11.10.2024. 09:06:00
Novi komentar
nužno
nužno