« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NASTAVAK NAPADA

Asad ponovno tenkovima granatira Homs

"Trideset tenkova ušlo je u moju četvrt u sedam sati ujutro, ispaljujući granate na kuće", rekao je Karam Abu Rabea iz četvrti Karm al-Zeitun

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rat u Siriji

,

Homs

Nakon četiri dana relativnog zatišja, sirijski su tenkovi jutros ponovno počeli s teškim granatiranjima Homsa, ubivši četvero ljudi i ranivši više desetaka, prenosi Hina.

"Trideset tenkova ušlo je u moju četvrt u sedam sati ujutro, ispaljujući granate na kuće", rekao je Karam Abu Rabea iz četvrti Karm al-Zeitun. Iz Halidije su također stigla izvješća o granstiranju kuća iz minobacača.

Protivnici predsjednika Bašara al-Asada planirali su za petak velike prosvjede nakon tradicionalnih molitva petkom, ali tenkovska paljba mnoge prikovala za kuće, javljaju agencije.

Posebni izaslanik UN-a i Arapske lige Kofi Annan sutra će doputovati u Damask. Jučer je najavio da će sa svim stranama pokušati postići političko rješenje krize, ali su predstavnici sirijske oporbe odbili njegov prijedlog, rekavši da tako Asadu samo daje više vremena za skrši svoje protivnike.

09.03.2012. 13:57:00
Novi komentar
nužno
nužno