« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KAKO JE BILO..

Aquarius u ritmu Dubioze

Dubioza Kolektiv još jednim odličnim koncertom opravdala status najveće glazbene atrakcije Balkana

Dubioza Kolektiv
Dubioza Kolektiv (Igor Dunaj)
Više o

Aquarius

,

Dubioza kolektiv

,

koncert

,

Robert Finn

Ionako usijana atmosfera u Aquariusu eksplodirala je izlaskom Dubioze Kolektiv na pozornicu. Treba priznati da je njihova energičnost i predanost publici zaista impresivna s obzirom da im je ovo bio drugi koncert u samo dva dana. Jedna od prvih pjesama bila je "Um klade valja" koja je zapalila publiku, a svaka sljedeća pjesma otplesana je sve jačim i jačim intenzitetom. 

Ekipa Dubioze i njihovi hipnotički reggae, dub, hip hop i rock ritmovi ne daju vremena za odmor. 90-minutna svirka iscijedila je i posljednju kap znoja čak i onih koji su se slučajno zatekli u Aquariusu. Redali su stare hitove na engleskom, no mora se priznati da je publika na repertoar na bosanskom praktički probijala strop podignutim šakama kao rezultat probuđenog bunta i nade za promjenama.

Sam dolazak na Jarun bio je obilježen gužvom i ogromnim redom rijeke obožavatelja. Zbog toga koncert nije počeo prema planiranom rasporedu u 22h, no dečki iz Dubioze su se ispričali "raji", te pojasnili kako nisu željeli početi svirati dok svi ne uđu u klub.

Odužili su se okupljenima svirajući  "Recesiju", "Bosnafarian", "Vidi, vidi, vidi"  čiju je izvedbu upotpunilo gostovanje Saše Lošića, te nezaobilazni hit "Walter". Hašoidne "Kokuz" i "Blam Blam" najavile su skorašnji rastanak i odlazak benda sa bine. No pjevanje stihova " vratit će se Walter, j.... će vam m...." vratilo je Dubiozu na  prvi bis. Publika je bačena u trans "Štrajkom" i etno prošaranim hitom " Balkan funk". Nakon toga bend je ponovno nestao sa bine, ali samo da se vrate da zadaju konačni udarac ponovnom izvedbom zaraznog "Waltera".

Teško je riječima opisati ovakvu izvedbu. Preostaje samo reći da će se svi oni koji su večeras bili u Aquariusu zasigurno vratiti po novu dozu Dubiozinog sedativa.

Ovo je bio definitivno jedan od koncerata godine.. Dubiozini tekstovi odišu reakcijom na političku situaciju koja je jedinstvena za ex-yu područje. Osvajaju publiku gdje god zasvirali jer su jedan od rijetkih bendova koji s toliko snage udara po vladajućim redovima. Njihova usmjerenost na krađe i nepravdu ujedinjuje, te je Dubioza Kolektiv odavno prešla granice običnog benda. Snaga kojom ujedinjuje cijeli Balkan sinoć je jednostavno rasturila Aquarius.

Piše: Igor Dunaj
30.10.2010. 09:49:38
Novi komentar
nužno
nužno