« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Aplikacije koje djeci ne trebaju

Policijski službenici upozoravaju roditelje da uklone ove aplikacije s uređaja djece jer upravo putem tih aplikacija pedofilu pokušavaju doći u kontakt s djecom

Klincima ne trebaju ovakve aplikacije
Klincima ne trebaju ovakve aplikacije (Arhiva)
Više o

djeca

,

aplikacije

,

opasnosti

Treba napomenuti da tehnologija može utjecati i na razvoj djeteta, ali to nije jedini negativan učinak. Naime, roditelji bi trebali provjeriti mobitele svoje djece i ako pronađu određene aplikacije, trebali bi ih odmah deinstalirati jer se na tim aplikacijama okupljaju pedofili.

Opasne aplikacije nisu nikakva novost, no ove aplikacije predstavljaju dodatnu prijetnju za djecu. Policijski službenici upozoravaju roditelje da uklone ove aplikacije s uređaja djece jer upravo putem tih aplikacija pedofilu pokušavaju doći u kontakt s djecom.

Ovo su aplikacije na koje roditelji trebaju obratiti pažnju:

  1. WHATSAPP - Ovo je popularna aplikacija za razmjenu poruka koja omogućava korisnicima slanje tekstova, fotografija, govorne pošte te upućivanje poziva i video chat.
  2. LIVEME - Video aplikacija za streaming uživo koja koristi geolokaciju za dijeljenje videozapisa, tako da korisnici mogu saznati točno mjesto s kojeg se emitira video.
  3. ASK.FM - Poznata po maltretiranju, aplikacija potiče korisnike da anonimnim osobama omoguće postavljanje pitanja.
  4. TIKTOK - Ova je aplikacija popularna među djecom. Koristi se za stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa, a kontrola privatnosti vrlo je ograničena.
  5. OMEGLE - Ova video aplikacija postoji već dugo vremena, ali ljudi je koriste više nego ikad tijekom karantene. Ovaj chat rulet vas uparuje sa strancima.
  6. SNAPCHAT - Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija u svijetu. Iako aplikacija navodi da će objavljeni sadržaj nestati, ipak se korisnicima omogućuje pregled tijekom 24 sata. Osim toga, korisnicima omogućuje i pristup lokaciji.

Roditelji bi trebali razgovarati s djecom o sigurnosti na internetu te mogućim opasnostima. Osim toga, možete ograničiti djetetu pristup tehnologiji, primjerice tek kada riješe svoje obveze mogu koristiti mobitel. Postavljanje granica djeci oduvijek je bio važan dio roditeljstva, a osobito sada u digitalnom dobu

01.03.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno