« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
HRVATSKI ČLAN

Anto Đapić kandidat za Predsjedništvo BiH?

Đapić vjeruje kako bi on bio odličan izbor ističući da posjeduje dugu političku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo

Anto Đapić BiH
Anto Đapić BiH (Marko Kovač/CROPIX)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

,

suvenir

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je mogućnost ponovnog političkog aktiviranja, ali u Bosni i Hercegovini budući je HSP BiH ponudio da bude njihov kandidat za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

"Istina je da smo tijekom razgovora s predstavnicima HSP-a BiH naveli mogućnost moje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva. Naravno, ja bih volio kada bi sve hrvatske stranke u BiH uspjele postići dogovor o jednom kandidatu, ali čini mi se da je takva mogućnost sve neizvjesnija", rekao je Đapić u ponedjeljak za mostarski Dnevni list.

Nedavno se tijekom susreta vodstava HSP-a iz Hrvatske i BiH u Slavonskom Brodu razgovaralo o tome da počasni predsjednik ove stranke bude kandidat za člana BiH Predsjedništva.

Đapić vjeruje kako bi on bio odličan izbor ističući da posjeduje dugu političku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo te je upućen u aktualna zbivanja u BiH.

Bivši čelnik HSP-a Hrvatske posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je da ozbiljno razmišljaju o Đapićevoj kandidaturi jer ispunjava sve uvjete koje je postavilo četiri od šest hrvatskih stranaka potpisnica Kreševske deklaracije. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 14:37:00
Novi komentar
nužno
nužno