« Kazalište
objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana
NAJAVE

Antisezona 21 :: Satelitske sesije

ANTISEZONA je kontinuirani program koji dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni

Bit će sjajno!
Bit će sjajno! (Arhiva)
Više o

Antisezona 21

,

Satelitske sesije

Nakon svibanjskog programa ANTISEZONE održanog u izložbenim prostorima MSU, lipanjski dio programa održava se 26.6.2021. u Zagrebačkom plesnom centru premijerom intermedijalne inkluzivne predstave Druga koža, treće žene autorica Ive Nerine Sibila i Gordane Svetoperić, nastale u koprodukciji riječke Magije, zagrebačkog Diverta i splitskog KIP-a, a koja je bila dijelom službenog programa EPK-Rijeka 2020.

DRUGA KOŽA, TREĆE ŽENE - Divert / Magija / KIP, zagrebačka premijera
SOL - Silvia Marchig / KIK MELONE
26. 6.  ZPC u 18 i 20 sati

ANTISEZONA je kontinuirani program koji dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni, a vode ga plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. ANTISEZONA koja spaja umjetničku i kuratorsku prakse, novo je žarište suvremenog plesa i suvremenih izvedbenih praksi u Zagrebu. Specifičnost našeg pristupa je ples kao kontekstualno osjetljiva, intermedijalna, inkluzivna, eksperimentalna i suradnička umjetnost, s posebnom pažnjom na komunikaciju (uživo i online) s publikom kroz razgovorne i interaktivne sadržaje.

S obzirom na to da su programi i dalje izmješteni iz naše matične scene, Dvorane Gorgona u MSU koja je još uvijek zatvorena zbog posljedica potresa, ovaj blok nazivamo SATELITSKE SESIJE. Tako predstave, koje poput satelita kruže oko zatvorene scene, smještamo u druge zagrebačke prostore koji programiraju ples, Zagrebački plesni centar i KUC Travno. Sam program nameće temu dugotrajnih umjetničkih suradnji s pitanjima - kako ih njegujemo, kako se mijenjaju i kako nas mijenjaju kroz vrijeme, koju vrstu slobode i odgovornosti donose, kako nas osnažuju.

SATELITSKE SESIJE čine radovi lansirani kroz prostor i vrijeme, udaljeni, ali čvrsto povezani dinamičnim silnicama koje ih privlače u orbite jedne oko drugih.

Nakon svibanjskog programa ANTISEZONE održanog u izložbenim prostorima MSU, lipanjski dio programa održava se 26.6.2021. u Zagrebačkom plesnom centru premijerom intermedijalne inkluzivne predstave Druga koža, treće žene autorica Ive Nerine Sibila i Gordane Svetoperić, nastale u koprodukciji riječke Magije, zagrebačkog Diverta i splitskog KIP-a, a koja je bila dijelom službenog programa EPK-Rijeka 2020. Također donosimo repriznu izvedbu zapažene predstave Sol autorice i izvođačice Silvije Marchig.

Lansiranje trećeg i posljednjeg satelita bit će 3. 7. u KUC Travno, koji ćemo otvoriti repriznom izvedbom nagrađivane predstave Podivljalo, autorica Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad. ANTISEZONA online + live donosi dvije male forme izvedbenih tekstova autorica Dunje Crnjanski i Anite Čeko, nastale na dvodnevnom Labu izvedbenog pisanja koje su održale koreografkinja Martina Tomić i dramaturginja Nina Gojić. U sklopu programa ANTISEZONA Xtenzija / I kiborzi plešu ugosti ćemo solo Tijelo M.N. mladog autora i izvođača Filipa Sever, s kojim ujedno i zatvaramo SATELITSKE SESIJE.

Više o programu nađite na društvenim mrežama te na Antisezona.space

23.06.2021. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno