« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
KONCERTI

Antiphonus & Vlatka Peljan u Novinarskom domu

Na valu 'novog koncertnog života', u utorak 29. lipnja u 20 sati Antiphonus će se još jednom 'usidriti' u klimatiziranu dvoranu u Perkovčevoj ulici

Bit će odlično!
Bit će odlično! (Arhiva)
Više o

novinarski dom

,

Antiphonus

,

Vlatka Peljan

Poznati hrvatski vokalni ansambl Antiphonus, kojim umjetnički ravna maestro Tomislav Fačini, nakon (pre)duge pauze uzrokovane pandemijom, sredinom lipnja vratio se na pozornice, i pred svojoj vjernom publikom održao besplatan live koncert u do posljednjeg mjesta ispunjenom zagrebačkom Novinarskom domu.

Na valu 'novog koncertnog života', u utorak 29. lipnja u 20 sati Antiphonus će se još jednom 'usidriti' u klimatiziranu dvoranu u Perkovčevoj ulici, a 'svoje programsko kormilo' okrenuti prema najboljem od najboljeg iz bogate tradicije hrvatskog glazbenog arhipelaga te održati koncert '100 posto domaće', i to uz pratnju vrsne Vlatke Peljan na violi i violini.

„Vruće ljeto zahtijeva vruću glazbu. Prekidamo noćne seanse snimanja naših omiljenih skladbi hrvatskih suvremenih autora, da bismo vam za 'fergismajniht' preko ljeta poklonili koncert sjajnih djela Anđelka Klobučara, Željka Brkanovića, Marka Ruždjaka, Berislava Šipuša, Mladena Tarbuka i Davora Branimira Vinczea. Antiphonusu se pridružuje Vlatka Peljhan na violini i violi, oboje u virtuoznom izdanju.

Ponosni na naše skladatelje, jer ova djela pokazuju iznimnu finoću zvukovne mašte, britkost vještih ritmičkih igara, duhovitu referencu na neka minula vremena, ali i sasvim svježe putanje u apstraktne izražajne vode, možemo vam garantirati visoku izloženost interesantnome i lijepome, 29. lipnja u 20 sati, u Novinarskom domu u Perkovčevoj, ulici. U blizini je Gospodarska komora, a vizavi je nekada i drug Tito hodao (bio vožen) zubaru, ali kod navedenih može biti, eventualno, samo interesantno...", nadahnuto je najavio predstojeći koncert Tomislav Fačini.

Slaveći kulturu i glazbu uživo, ulaz na koncert će biti besplatan, ali kako zbog ograničenog propisanog kapaciteta ima samo 70 raspoloživih mjesta, svoj dolazak treba (na)javiti na facebook stranicu Antiphonusa ili mail ansambl.antiphonus@gmail.com. 

29.06.2021. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno