« Film
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
BRAVO

Anita Juka u odboru Europske filmske akademije

Članove izvršnog odbora biraju svi članovi akademije, koja broji više od 3 600 filmskih profesionalaca, a Anita Juka jedna je od 16 izabranih

Veliko priznanje
Veliko priznanje (Franjo Matković)
Više o

Europska filmska akademija

,

Anita Juka

Ta je vijest objavljena u sklopu svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije koja se održala 7. prosinca u Berlinu. Članove izvršnog odbora biraju svi članovi akademije, koja broji više od 3 600 filmskih profesionalaca, a Anita Juka jedna je od 16 izabranih. 

'Izuzetno mi je drago što je Europska filmska akademija prepoznala moj rad te što su me članovi Akademije odabrali da ih predstavljam u narednom mandatu. Ovo je velika čast, ali i odgovornost, a ja ću se maksimalno truditi promovirati doprinos hrvatskih filmskih profesionalaca na europskom, ali i globalnom nivou. Cilj mi je također poticati osnaživanje žena u filmskoj industriji, kako onih ispred, tako i onih iza kamere', rekla je tim povodom producentica Anita Juka, osnivačica produkcijske kuće 4 film te producentica filma Ti mene nosiš redateljice Ivone Juke.

Uz Juku, neki od izabranih članova odbora su i Mike Goodridge, bivši direktor jedne od najvećih svjetskih filmskih tvrtki za financiranje Protagonist Pictures, zatim Ewa Puszczyńska, producentica Oscarom nagrađenog filma Ida, Christophe Leparc, glavni tajnik prestižne sekcije Director's Fortnight Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, Kathriel Schory, veteran industrije i dugogodišnji direktor Izraelskog filmskog fonda te Jim Sheridan, producent filma Moje lijevo stopalo (My Left Foot), za kojeg je Daniel Day-Lewis dobio Oscara za najbolju mušku ulogu. Novi predsjednik odbora je irski producent Mike Downey, izvršni direktor produkcijske kuće Film and Music Entertainment. Cijeli popis članova odbora možete pronaći na ovoj poveznici

Europska filmska akademija, koju je 1989. godine osnovao švedski redatelj Ingmar Bergman, svake godine nagrađuje vrhunska filmska ostvarenja u sklopu svečane dodjele nagrada u prosincu, a stoji uz bok prestižnoj američkoj Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS).

16.12.2019. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno