« Film
objavljeno prije 12 godina
KINOBLAGAJNE

Amerikanci pohrlili u kina vidjeti "Snjeguljicu i lovca"

Priča je o lovcu koji dobiva zadaću da otme Snjeguljicu zaradila je 56,2 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja

Fotografija vijesti
Više o

Charlize Theron

,

kino

,

kinoblagajne

,

Snjeguljica i lovac

,

američka kina

Vrh sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova zauzeo je film „Snjeguljica i lovac", zaradivši 56,2 milijuna dolara prvog vikenda prikazivanja, prenosi Hina.

Taj težak i tmuran film pun specijalnih efekata, sa Charlize Theron i Kristen Stewart u glavnim ulogama, priča je o lovcu koji dobiva zadaću da otme Snjeguljicu, ali zapravo postaje njezin zaštitnik, za razliku od klasičnog scenarija braće Grimm.

Treći nastavak filma "Ljudi u crnom" ("Men in Black"), slavni tajni agenti koji se bore s izvanzemaljcima, pao je na drugo mjesto drugog vikenda prikazivanja, s 28,1 milijun dolara ovog vikenda, od ukupno 111,1 milijun.

Na trećem su mjestu superjunaci iz filma "Osvetnici" koji su petog vikenda prikazivanja zaradili još 20,5 milijuna. Film je postao najveći uspjeh u povijesti Disney studija, sa zarađenih gotovo 1,4 milijardu dolara diljem svijeta, od čega 553 milijuna u Sjevernoj Americi.

"Battleship", s pop-zvijezdom Rihannom u kojemu se američka mornarica bori s najezdom izvanzemaljaca, pala je na četvrto mjesto, zaradivši ovog vikenda tek 5,1 milijun dolara (ukupno 55,4 milijuna).

Zatim dolazi satirična i otkvačena komedija "Diktator", s utrškom od 4,7 milijuna dolara, ili 50,8 milijuna u tri tjedna.

Iza nje je komedija "Indian Palace" o britanskim umirovljenicima koji doputuju u Indiju, u hotel puno lošiji od predviđenog. Film je zaradio 4,5 milijuna dolara (25,4 milijuna u pet tjedana).

"Što vas čeka ako čekate dijete", nekoliko priča o paru koji čeka dijete, ostaje na sedmom mjestu, sa 4,4 milijuna dolara (30,7 milijuna od izlaska).

"Dark Shadows", najnoviji film Tima Burtona s Johnyjem Deppom u ulozi vampira, strmoglavio se s petog na osmo mjesto, s 3,7 milijuna dolara zarađenih proteklog vikenda (70,7 milijuna u četiri tjedna).

Deveto mjesto zauzimaju "Kronike iz Černobilja", film strave o turistima koji odluče poći u napušten grad Pripjat, blizu ukrajinske nuklearne centrale i ondje otkriju da nisu sami (3,1 milijun dolara, ukupno 14,5 milijuna).

"For greater glory", priča o ratu meksičkih kristerosa protiv bezbožne vlade (1926.-1929.) na dnu je ljestvice s 1,9 milijuna dolara.

05.06.2012. 07:36:00
Novi komentar
nužno
nužno