« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
MA DA?

Amerikanci i dalje vjeruju u ljubav na prvi pogled

Pedeset i šest posto Amerikanaca vjeruje u ljubav na prvi pogled, a taj je postotak veći kod ispitanika koji su u braku ili u vezi

Vjerujete li i vi? :)
Vjerujete li i vi? :) (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

brak

,

zaljubljenost

,

ljubav na prvi pogled

Amerikancima je ljubav na prvi pogled i dalje stvarna, pokazalo je istraživanje CBS-a u suradnji s Vanity Fairom. Čak 56 posto njih vjeruje u taj oblik ljubavi, a pritom nikad ne čitaju e-mailove svojih partnera i vjeruju da je dobar seks vrlo važan za kvalitetnu i uspješnu vezu.

Kako su pokazali rezultati istraživanja na 1100 odraslih ispitanika, samo 17 posto njih provjerava e-mailove partnera ili partnerice, tako da sve ono što gledamo u američkim filmovima, i što nam je ponekad možda i smiješno, stvarno postoji.

Istovremeno, najčešće se svađaju oko odabira TV programa, čak češće nego zbog kućanskih poslova. Usput je razbijen i mit o svekrvama i punicama, jer je tri četvrtine ispitanika izjavilo da se dobro slaže s članovima obitelji partnera.

Možda će se činiti čudnim, no njih 45 posto i dalje vjeruje da je pristojno zatražiti ruku svoje partnerice od njenog oca, a unatoč liberalnim pogledima na svijet, Amerikanci su vrlo konzervativni prema otvorenim vezama. Skoro polovina ispitanika takvu vezu smatra pogrešnom, a čak četvrtina grijehom.

03.01.2013. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno