« Film
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
NAGRADE

Američkoj horror priči i Igri prijestolja najviše nominacija za Emmy

Televizijski triler 'Američka horor priča: ludnica' i srednjovjekovna saga 'Igre prijestolja' predvode nominacije za ovogodišnje nagrade Emmy

Igra prijestolja ima 16 nominacija
Igra prijestolja ima 16 nominacija (Arhiva)
Više o

Emmy

,

nominacije

,

Igra prijestolja

,

Američka horror priča

Najviše nominacija, čak 17, uključujući za najbolju mini seriju, dobila je 'Američka horor priča: ludnica', serija televizijske postaje FX čija se radnja odvija u instituciji za duševno poremećene kriminalce u 1964.

Megapopularna HBO-ova serija 'Igre prijestolja' nominirana je u 16 kategorija, uključujući za najbolju dramsku seriju. Slijedi 'Domovina', prošlogodišnji apsolutni pobjednik, s nominacijama u 11 kategorija, među kojima je i ona za najbolju dramsku seriju.ž

Po prvi puta, među nominiranima se našao i američki servis za online gledanje i posuđivanje filmova Netflix, i to s političkom dramom 'Kuća od karata' i komedijom 'Prikraćeni'. 'Kuća od karata' osvojila je devet nominacija, uključujući za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glavnog glumca i glumicu za Kevina Spaceyja i Robin Wright.

U kategoriji najbolje humoristične serije najviše nominacija dobila je NBC-jeva serija 'Televizijska posla', ukupno 13, uključujući za najbolju humorističnu seriju za posljednju sezonu emitiranja. Idejni tvorac i zvijezda serije Tina Fey i njezin glumački kolega Alec Baldwyn zaradili su nominacije za Emmyja u kategoriji najboljih glumaca u komediji. 
ABC-jeva 'Moderna obitelj', prošlogodišnji veliki pobjednik, nominirana je u 12 kategorija, uključujući za najbolju humorističnu seriju.

HBO-ova filmska drama 'Iza svijećnjaka' temeljena na životu pijanista Liberacea osvojila je 15 nominacija, a glumac Michael Douglas kao Liberace i Matt Damon kao njegov ljubavnik natjecat će se za nagradu Emmy za najboljeg glavnog glumca u miniseriji ili filmu.

Nagrade Emmy vodeće su američke nagrade za televizijske produkcije koje dodjeljuje Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti. Ove godine, proglašenje pobjednika i svečana dodjela 65. nagrada Emmy održat će se 22. rujna, s prijenosom na televizijskoj mreži CBS

18.07.2013. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Josip
    26.07.2013. 00:34
    Moderna obitelj zasluženo je pokupila svih 12 nominacija, no kako to uvijek bila kod ove nagrade, vjerojatno neće dobiti ni pola od ukupnog broja nominacija.

    Što se tiče Igre prijestolja, onda standardno kupi nominacije, ali i nagrade, no gledajući prošlogodišnji uspjeh na ovakvim dodjelama, vjerojatno će se proslaviti i ove godine. Ako uzmemo u obzir da je sezona bila jako gledana, bez obzira na brojne kritike, ne gine joj i sama nagrada u kategoriji najbolje serije. Veliki plus same Igre prijestolja je i njezina dosljednost knjizi na kojoj se temelji, a i malen broj epizoda pa se sama radnja dodatno ne razvodni.

    Uz to spomenuo bih i veliki minus kod nominacija, a to je serija Parks and Recreation, koja je dogurala do šeste sezone s odličnom Amy P, a nije dobila niti jednu nominaciju. Ova komedija definitivno je zaslužila nekoliko nominacija, ako ne i nominaciju za najbolju humorističnu seriju prošle godine.
Novi komentar
nužno
nužno