« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Američki san: Karijera i osiguravanje boljeg života za djecu

Dobrobit djece bila je na vrhu ljestvice prioriteta za 35 posto Amerikanaca koje su o njihovoj ideji ostvarenja 'američkog sna' ispitivale američke medijske kuće "60 minutes/Vanity fair"

Dobrobit djece bila je na vrhu ljestvice prioriteta za 35 posto Amerikanaca
Dobrobit djece bila je na vrhu ljestvice prioriteta za 35 posto Amerikanaca (Deviantart)

Za većinu Amerikanaca osiguranje boljeg života za njihovu djecu ili uspješna karijera predstavljaju ostvarenje 'američkog sna', prema novom istraživanju objavljenom ovoga tjedna u New Yorku, piše Hina.

Dobrobit djece bila je na vrhu ljestvice prioriteta za 35 posto Amerikanaca koje su o njihovoj ideji ostvarenja 'američkog sna' ispitivale američke medijske kuće "60 minutes/Vanity fair".

On je prestigao izglede za zapošljavanje, brzo bogaćenje, posjedovanje doma, postizanje većeg uspjeha od roditelja i postizanje slave što je unatoč reality televiziji odabralo tek tri posto ispitanika. Amerikanci su još podijeljeni oko pitanja potpisivanja predbračnog ugovora, dok 60 posto razvedenih to smatra dobrim potezom.

Unatoč obilju knjiga za mršavljenje 56 posto Amerikanaca kaže da nikad nije bilo na dijeti, a 27 posto kaže da je to pokušalo tek jednom ili dva puta godišnje. Telefonsko istraživanje kojim je bilo obuhvaćeno gotovo tisuću osoba također je pokazalo da svaki četvrti Amerikanac vjeruje da će glumac Charlie Sheen zauzeti mjesto izdavača Playboya Hugha Hefnera kada ovaj napusti životnu scenu.

Upitani što će tinejdžerska kanadska pjevačka zvijezda Justin Bieber raditi kad napuni 30 godina, trideset posto odgovorilo je kako će vjerojatno biti na odvikavanju od ovisnosti dok 18 posto misli da će biti oženjen i živjeti negdje povučeno.

29.03.2011. 11:30:00
Novi komentar
nužno
nužno