« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
ETO...

Alternative kavi - jeste li razmišljali o njima?

Previše kave može nas upoznati s insomnijom, potaknuti anksioznost pa čak i povisiti razinu stresa

Teecino je sve popularniji
Teecino je sve popularniji (Arhiva)
Više o

kava

,

čaj

,

kamilica

,

Yerba Mate čaj

,

teeccino

Kava, ma što vi mislili o tome, nije i najzdraviji način početka dana. Previše kave može nas upoznati s insomnijom, potaknuti anksioznost pa čak i povisiti razinu stresa. Kako bih održali svoj jutarnji ritual, ali smanjili negativne učinke na zdravlje okrenite se ovim alternativama. 

Trenutno najpopularnija alternativa kavi je tzv. teeccino. Ovaj biljni napitak najčešće se koristi kako bi pomogao ljudima da se odviknu od kave. Ima sličnu teksturu kao kava, ali radi se o biljnoj mješavini koja je osvojila Ameriku. Dolazi u više okusa, a ima povoljne učinke na zdravlje pa tako smanjuje kolesterol. 

Ukoliko ne možete doći do teeccina, posegnite za tzv. Chai napitkom. Radi se o mješavini crnog čaja i začina. Za razliku od kave ima umirujući efekt, ali ne uspavljuje. Pripravlja se s malo mlijeka pa je tako savršena alternativna kremastoj kavi. 

Ako ćemo biti tradicionalniji, onda je prihvatljiva ideja i čaj od kamilice.

Odličan je saveznik u odvikavanju od kave i kofeina, a ima smirujuća svojstva i poboljava probavu i san.

Postoji i nekonvencionalniji Yerba Mate čaj koji navodno ima identičan učinak podizanja energije kao kava, ali bez ikakvih štetnih posljedica. 

Kava od cikorija popularna je jer ima sličan okus vašem najdražem jutarnjem napitku. Najbolje se kombinira s bademovima mlijekom, a ima pomalo gorak okus. Cikorija djeluje blagotvorno na razinu šećera u organizmu te nije agresivna na želudac kao kava. 

07.06.2018. 15:00:00
Novi komentar
nužno
nužno