« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Alicia Keys u Domu sportova

Koncert je premješten zbog velikog interesa publike i zahtjevne scenografije

Fotografija vijesti
Više o

Alicia Keyes

,

Alicia Keyes u Domu sportova

,

Alicia Keyes u Zagrebu

Tjedan dana prije početka koncerta pjevačke superzvijezde Alicie Keyes odlučeno je da se koncert premješta iz košarkaške dvorane "Dražen Petrović" u veliku dvoranu Doma športova.

Alicia Keys stići će u Zagreb jedan dan prije koncerta kako bi se pravovremeno pripremila za koncert koji je prvi koncert na njenoj europskoj turneji.

Alicia Keys, svjetski poznata Soul/R&BSoul pjevačica i autorica, 13. studenog 2007. godine  objavila je svoj novi, treći po redu dugoočekivani studijski album 'As I Am'. Njen prvi singl „No One" doživio je jedan od najviših new entryja na Billboardovoj HOT R&B/Hip-HOP top listi singlova, dok joj je isti singl donio titulu najvišeg new entry singla ženskog autora u 2007. godini na R&B Monitorovoj urbanoj mainstream top listi. Najnoviji singl s albuma „As I Am" je pjesma "Superwoman" koju prati do sada njen najbolji video broj.

Na novom albumu Alicia je radila godinu i pol te, po njenim riječima „uložila svu sebe". Sigurna u sebe, Alicia bez bilo kakvih kompleksa u svoj glazbeni izričaj često 'provlači' utjecaje klasične i 'filmske' glazbe, što se barem dijelom može pripisati njenom studiranju na Professional Performing Arts School i Columbia University, no možda je zvuk najnovijeg albuma najbolje opisala upravo Alicia Keys u jednoj rečenici „Janis Joplin meets Aretha Franklin". Nedvojbeno je da se radi o uspješnoj formuli koja dopire do mnogobrojnih srca slušatelja i slušateljica.

Većina glazbenih kritičara njen osebujni glazbeni stil smatra srodnim imenima poput: Marvin Gaye, Curtis Mayfield, Lauryn Hill, Erykah Badu, Quincy Jones, Ray Charles i James Brown.

Alicia je u do sada objavila dva vrlo uspješna studijska i jedan 'unplugged' album - 'Songs In A Minor' (2001.), na kojem se nalazi bezvremenski hit singl „Fallin'" (PORIN 2002., pjesma godine) koji je prodan u preko10 milijuna kopija, 'The Diary Of Alicia Keys' (2003.), koji je dostigao platinastu nakladau čak 7 puta singlovima „If I Ain't Got You", „You Don't Know My Name" i "Karma" i 'Alicia Keys Unplugged' (2005.) - te sveukupno prodala 20 milijuna albuma.

Zagrebački će se koncert održati u petak 10. listopada u 20 sati.

04.10.2008. 00:11:58
Novi komentar
nužno
nužno