« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
TRENDOVI

Alejandro Ingelmo - intervju s proslavljenim dizajnerom cipela

Dizajner Alejandro Ingelmo u razgovoru za Metro govori o aktualnoj modi te mržnji prema Uggsicama i niskim petama

Alejandro Ingelmo
Alejandro Ingelmo (MWN)
Više o

cipele

,

modni dizajneri

,

dizajnerska odjeća

,

Alejandro Ingelmo

U Londonu je sparno, a njegov salon nije opremljen klima uređajem, no Alejandro Ingelmo izgleda sjajno u bijeloj košulji i kravati. Vodi nas kroz salon i pokazuje cipele koje je dizajnirao za Beyonce, Jay-Za, Madonnu i Justina Timberlakea.  

Vaša obitelj se desetljećima bavi proizvodnjom cipela. Je li vam činjenica da ste četvrta generacija obućara u obitelji pomogla u karijeri?
Mislim da mi je bilo teže. Odabrao sam drugačiji put i nisam imao njihovu pomoć. Otac je ponosan na mene, ali mu uopće nije jasno što radim.

Postoje li obuća od koje vas hvata jeza kad je ugledate na ulici?
Mrzim cipele koje imaju zaobljen đon. Navodno su zdrave, ali zaista, u čemu je fora? Užasne su a posvuda su. I znam da su djevojke lude za njima, ali Uggsice su stvarno ružne.

Slijedite li modne trendove?
Ne baš, no znam da postoje ljudi koji bi željeli da ih se držim.

Postoji li neki trend koji vam je uzbudljiv ili posebno dosadan?
Nikada mi se nisu sviđale cipele s niskom petom. Mislim da se trebate potruditi i nositi prave pete ili jednostavno nositi ravne cipele. Niska peta nije seksi.

Znači cipele bi ženu trebale učiniti seksi?
Želim da se žene u mojim cipelama osjećaju seksi, samouvjereno i snažno. Isto vrijedi i za muške cipele. Želim se osjećati seksi u njima kada ih nosim.

Kad smo kod muškaraca... imate i kolekciju nabrijanih tenisica. Stil iz filma Tron je trenutno u modi. Jeste li veliki obožavatelj SF-a?
Apsolutno. Imao sam igricu Tron kad sam bio mali. Na početku sam mislio da ću prodavati pretežno ženske cipele i tek nekoliko muških modela. Danas je omjer 50-50. Zabavno je dizajnirati oboje.

Koje su najčešće pogreške žena prilikom kupnje cipela?
Mnoge od njih bi prije trebale vježbati hodati, ne kupujte visoke pete ako ih ne znate nositi. Pritom nije toliko važna visina same pete nego osjećaj kada cipelu imate na nozi. Mnoge cipele na petu su u stvarnosti više nego što izgledaju. Također, pazite na veličine, jer je grozno kada prsti vire ispadaju iz cipele.

Piše: Kenya Hunt
25.05.2011. 20:06:00
Novi komentar
nužno
nužno