« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
Zveket & Žamor

Albumi tjedna by Muzika.hr

Fotografija vijesti
Više o

albumi tjedna

Nick Cave & T.B.S. - ‘Dig, Lazarus, Dig’
(Mute/Dallas Records) Ocjena: 4,5/5
‘Dig, Lazarus, Dig!!!’ vas ne hvata na prvo slušanje. Nema veze, jer će vas uhvatiti na drugo, treće ili deseto. Seedsi ovaj put preuzimaju ulogu zbora koji odgovara Caveu, opsjednutom Biblijom, koja mu više no ikad služi za postavljanje metafore o sadašnjosti.

Morrisey - ‘Greatest Hits’
(Decca/Aquarius Records) Ocjena: 5/5
‘Greatest Hits’ izdanje nepopravljivog cinika pružit će dosljedan uvid u njegovu noviju fazu i ništa više ili manje od toga. Ipak se radi o autoru koji ima puno materijala, ali premalo prostora da sve adekvatno dokumentira.

Mary J. Blige - ‘Growing Pains’
(Geffen/Aquarius Records) Ocjena: 2,5/5
Obožavatelji Mary J. bit će zadovoljni jer se njezina životna priča nastavlja i na osmom albumu. Produkcija je dobro odrađena, Mary J. otpjevala je sve dobro, ali sve to skupa nema ono nešto što bi vas privuklo da postanete novi obožavatelj ako to već niste.

Goldfrapp - ‘Seventh Tree’
(Mute/Dallas Records) Ocjena: 4/5
‘Seventh Tree’ idealan je uvod u proljeće, senzualan i melankoličan, dovoljna motivacija za buđenje iz napornog zimskog sna - ako izuzmemo nekoliko očitih poveznica s prethodnim albumima, novi album još uvijek ostavlja impresivan dojam.

Bullet For My Valentine - ‘Scream Aim Fire’
(BMG/Menart) Ocjena: 3,5/5
‘Scream Aim Fire’ novi je pogled ovih dečkiju na old-school thrash metal-core s pamtljivim pjevanjem, agresivnim riffovima i melodijama. Ovoga puta, to je izrodilo dosta predvidljive pjesme. Glazbeni dio još uvijek je odličan, snažan i jak.

Nada Surf - ‘Lucky’
(Barsuk Records) Ocjena: 3,5/5
Nada Surf je bend koji postoji već petnaestak godina, a iza sebe nema nekih pretjeranih uspjeha ni hitova, ali su vrlo cijenjeni u indie svijetu zbog svojih ljepuškastih pjesama. ‘Lucky’ je solidan način za kraćenje vremena.

Laka - ‘Zec’
(Menart) Ocjena: 3,5/5
Na djetinjaste tekstove nalijepljene su zabavne i zarazne pop-melodije, uz ponešto elektronskih dodataka, pa bi se dalo naslutiti da je Laka dosta slušao npr. Becka. ‘Zec’ je jedan od najinteresantnijih albuma koji su u posljednje vrijeme došli s BiH scene.

Willie Nelson - ‘Moment of Forever’
(Lost Highway/Aquarius Records) Ocjena: 3,5/5
Imao je uspona i padova u karijeri, no Willie je već dugo legenda pa je doista teško razmišljati o njemu na bilo koji drugi način. Emotivno nabijen i melankoličan, ‘Moment of Forever’ nadmašuje očekivanja koja imate od nekog tko je pola stoljeća u svijetu glazbe.

Good Day To Die - ‘Hazing Through Shadows’
(Dallas Records) Ocjena: 4/5
Prvi službeni album Good Day To Die priskrbljuje im epitet najvećeg ‘metal’ iznenađenja s ovih prostora. Riffovi, ritmovi, najbolje gitare ovih prostora i atmosfera u pjesmama prošli su i kroz Kyusse, oživjeli Alice In Chains, pa povremeno i zazvučali mistično kao Tool.

Gogol Bordello - ‘Super Taranta!’
(Side One Dummy) Ocjena: 4/5
Glazba Gogol Bordella najlakše bi se opisala kao gypsy punk, ali ona je višeslojna, zabavna i interesantna, zbog čega se sama Madonna i zainteresirala za suradnju s njima. Na ‘Super Taranta!’ žestoki ritam se obogaćuje romskim violinama i harmonikom.

13.03.2008. 00:55:12
Novi komentar
nužno
nužno